Spanning op en naast het veld

Het gaat natuurlijk om het spelletje, wie is de sterkste in het veld. Maar dit seizoen lijkt het wel of er naast het veld meer gebeurt dan er op.

KHC Dragons zit er midden in, maar gelukkig aan de goede kant.

Heren 1 (15u00): KHC Dragons - Daring

Hadden we enige weken geleden de vervelende affaire rond Sander Baart, nu staat de hockeywereld op zijn kop vanwege de tegenstander van ons Heren 1: Daring.

De Daring coach, een gekende oud Russisch international, Vitali Kholopov, is geschorst voor een heel seizoen!

Daring krijgt daarmee een forfait van 5-0 verlies aan de broek en Dragons staat zonder slag of stoot eerste. Niet leuk voor Daring, maar ook niet voor ons. Want juist nu zondag willen onze boys bewijzen, op het veld, wie er de baas is in België en recht heeft op de eerste plaats.

Daring en Kholopov laten het er niet bij zitten en gaan naar verluidt in beroep. Kholopov zal, ook weer naar verluidt, zondag als speler op de feuille staan en zo via een omweg zijn job doen.

Voer voor sociale media praatjes en sensatie alom, maar niet op het veld...

Daring is absoluut een grote, misschien wel de grootste titelkandidaat. Met 3 Argentijnen, een Fransman, een Oostenrijker, Nieuw Zeelander en een Spanjaard ( 7 buitenlanders) een schril contrast ten opzichte van onze eigen volledig Belgische ploeg. Zo doen onze jonkies mooi internationale ervaring op.

Uiteindelijk staat de sportieve eer op het spel, de twee jonge keepers, Masset contra onze Loïc en Alex alias Jimmy Hendrickx op PC contra Cosyns. Het beloofd spannend te worden en wie zal er coachen...

Dames 1 (12u00): KHC Dragons - Gantoise

Ons Dames 1 haalde afgelopen zondag de eerste 3 punten in de slotseconde op Herakles. Misschien een niet helemaal verdiende overwinning, maar dik verdiend als je de pech van een aantal matchen vooraf meeweegt. Blessures plagen onze ploeg en een aantal 17 jarigen moeten de klus klaren met de meer ervaren speelsters.

Bravo! De moeite waard om zondag te gaan zien. Aanvang 12u00.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.