• Club
  • Diensten
  • Lidmaatschap

Nieuwe leden

De lidgelden voor seizoen 2020 - 2021 kan u hier bekijken .

Type lid

Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugd- en senioren- hockeyers zonder of met ervaring (minimaal de basisvaardigheden en spelregels).

INSCHRIJVEN voor volgend seizoen 2020-2021
Inschrijven voor de Jeugd / Oefenjeugd (2015-2002) of Speelbal (2016) gebeurt online via het inschrijfformulier Oefenjeugd op dragons.be. Mocht u willen inschrijven voor proeflessen, dan is online inschrijving vooraf nodig.
Kinderen zonder enige hockey ervaring kunnen starten in de OEFENJEUGD en daarna zo snel mogelijk doorstromen naar de JEUGD. Voor de allerjongsten is er SPEELBAL. Kinderen die meteen in een team willen hockeyen kunnen terecht bij de JEUGD (indien plaats beschikbaar).

OEFENJEUGD TRAININGSTIJDEN volgend seizoen (v.a. 1e week september 2020):
kids van 2016 (Speelbal): woensdag 13:30-14:30 uur of 14:45-15:45 uur op veld 1
GIRLS van 2015 (U6): woensdag 14:45-15:45 uur op veld 4
BOYS van 2015 (U6): woensdag 16-17 uur op veld 4
kids van 2014-2009 (U7-U12): woensdag 13:30-14:30 uur op veld 4
kids van 2008-2002 (U14-U19): afhankelijk van de leeftijd. Hierover ontvangt u bericht na inschrijving.

PROEFLESSEN OEFENJEUGD en SPEELBAL, 3x eenmalig gratis en vrijblijvend NA ONLINE INSCHRIJVING via DRAGONS.BE op de volgende data:
woensdag 2, 9 en 16 september 2020

DEFINITIEF LID WORDEN
Na de proeflessen wordt u gevraagd door te geven of uw definitief lid wordt of niet. Mocht u dit eerder al weten, dan graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hockeyspelers met ervaring zijn diegene die minimaal de basisvaardigheden en spelregels van het hockeyspel beheersen. Ons streven is om deze spelers in een geschikt team te plaatsen. Dit kan zijn in een jeugdteam U7 tot U23 of bij de Heren / Dames, Veteranen, Ladies / Gents of Trimhockeyers.
Hockeyspelers zonder ervaring zijn diegene die voor het eerst gaan hockeyen en de basisvaardigheden van het hockeyspel willen aanleren. De jeugd noemen wij Oefenjeugd. Kinderen zonder ervaring mogen er ook voor kiezen om meteen bij een team aan te sluiten en na een paar trainingen ook mee te doen met matches.
De volwassenen kunnen starten bij de Trimhockeyers. Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen met een beperking is er G-Hockey.
Jong senioren zijn spelers jonger dan 26.
• Speelbal: de allerjongste kinderen die spelletjes op een hockeyveld willen doen en langzaam spelenderwijs willen wennen aan het hockey.
• Oefenjeugd: Alle kinderen zonder hockeyervaring.
• Jeugd U7 tot U19: Dit zijn alle jeugd teams met ervaren hockeyspelers die competitiewedstrijden spelen. Zij trainen 2 à 3 keer per week en spelen daarnaast op zaterdag een competitiewedstrijd.
• Heren en Dames: training op donderdagavond en spelen op zaterdag of zondag hun competitiewedstrijd.
• Trimhockey: Training voor volwassenen en jong volwassenen (studenten) op woensdagavond om 20u30. Trimhockeyers spelen geen competitiewedstrijden. Kom meer te weten over Trimhockey.
• Ladies en Gents: In deze teams spelen op maandagavond min of meer ervaren spelers een competitiewedstrijd om de 14 dagen.
Veteranen: In deze teams trainen op donderdagavond ervaren spelers en zij spelen een competitiewedstrijd op zondagochtend.

HOE WORD JE LID?
Door onderaan deze pagina het inschrijvingsformulier volledig in te vullen, ben je kandidaat lid van KHC Dragons. Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring.
Voor hockeyspelers met ervaring geldt, ongeacht de leeftijd, dat onze technische commissie je inschrijving beoordeelt. Aan de hand hiervan, wordt je uitgenodigd voor een gesprek en/of selectietraining en/of direct ingedeeld in een team. We streven er naar de procedure zorgvuldig te doorlopen en je hiervan uiteraard op de hoogte te stellen.
Voor de volwassen hockeyspelers zonder ervaring, geboortejaar 1997 of eerder, geldt dat je een uitnodiging krijgt voor een proeftraining bij de Trimmers of een Heren/Dames team.
Als je bent ingedeeld in een team of je hebt de proeftraining(en) doorlopen dan ontvang je per mail een formulier en de reglementen van onze club waarin je verklaart definitief lid te willen worden van KHC Dragons. Je bent pas lid als je dit formulier hebt ondertekend en je van KHC Dragons de factuur hebt ontvangen en betaald.

Wat heb ik nodig om te kunnen hockeyen?

  • Goede sportschoenen met profiel. Op gewone gymschoenen ga je glijden op het kunstgras en dat is gevaarlijk.
  • Gewone sportkleding. In de winter een laagje extra om het niet koud te krijgen en een regenjack bij nat weer. Je hoeft bij de Oefenjeugd nog geen Dragonstenue aan te schaffen.
  • Een goede hockeystick! Zoals je met te grote of te kleine schoenen niet kunt lopen, zo kun je met een te lange of te korte stick niet spelen. Hoe kleiner je bent hoe belangrijker het is om met een goede hockeystick te spelen. Een stick tot aan je navel, heeft de juiste lengte. Als je veel plezier in hockey wilt houden moet je het in het begin goed leren. Bij een goede sportzaak of in de Hockeyplayer winkel bij Dragons (www.hockeyplayer.be) kunnen ze je goed adviseren. We hebben wel een aantal sticks om uit te lenen, maar meestal niet genoeg voor iedereen.
  • Verder is het voor de veiligheid heel belangrijk en verplicht: beenbeschermers en een gebitsbeschermer. Kinderen zonder beschermers zullen niet mogen trainen!!!

Vrijwilligers

Hockey is een teamsport, waarin samenspelen heel belangrijk is. KHC Dragons is een familieclub met een heel gezellig clubleven, naast het competitieve en recreatieve hockey worden ook veel gezellige activiteiten georganiseerd. Deze gezelligheid en nieuwe sociale omgang komen er niet vanzelf. Daarom doen wij ook een beroep op jou! Want dankzij de inzet van vele vrijwilligers en dat zijn de ouders, leden en spelers samen, hebben allerlei leuke activiteiten plaats bij Dragons. Onderaan het inschrijfformulier kan men aangeven aan welke activiteit men een bijdrage kan leveren.

Kortom: schrijf je in bij KHC Dragons en de hele familie is welkom!

Inschrijven

Gelieve via onderstaande knoppen een keuze te maken tussen jeugd of senioren en vervolgens het formulier in te vullen.

Vragen over de inschrijving?

Oefenjeugd/Jeugd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.