• Club
 • Diensten
 • Lidmaatschap

Nieuwe leden

De lidgelden voor seizoen 2018 - 2019 kan u hier bekijken .

Type lid

Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugd- en senioren- hockeyers zonder of met ervaring (minimaal de basisvaardigheden en spelregels).

ZONDER ERVARING:

 • NIEUW: Team of training: Anders dan voorgaande jaren hebben kinderen zonder ervaring uit het geboortejaar 2000 t/m 2012 de keuze
  • in een TEAM vanaf het nieuwe seizoen (aanmelden in mei en indien plaats beschikbaar). Teams trainen 2x p/wk en spelen een match op zaterdag; OF
  • OEFENJEUGD-trainingen van september-november (1x p/wk) EN na de Winterstop in een team (beslissen in november en indien plaats beschikbaar); OF
  • OEFENJEUGD-trainingen voor een HEEL seizoen van september-mei (1x per week); OF
  • OEFENJEUGD-trainingen voor een HALF seizoen van januari-mei (1x p/wk).
 • OEFENJEUGD-2013: Kinderen uit geboortejaar 2013 (niet jonger) kunnen 1x per week op woensdag spelenderwijs leren omgaan met bal en stick (van 14-15u of van 15-16u). Proeftrainingen zijn op 5, 12 en 19 september.
 • PROEFTRAININGEN: onderstaande proeftrainingen in mei, september of januari. De 3 aaneengesloten proeftrainingen zijn na online aanmelding - eenmalig gratis en vrijblijvend. Direct daarna moet men beslissen door te gaan in een team (na mei) of met Oefenjeugd-trainingen (vanaf september of januari). Data en tijden september zijn:

Woensdag 5, 12 en 19 september 2018 op veld 4
U6&U7 (2013-2012) 15-16u
U8-U12 (2011-2007) 14-15u -

Donderdag 6, 13 en 20 september 2018 op veld 2
U14-U19 (2006-2000) 17-18u

 • Speelbal: Kinderen uit geboortejaar 2014 (niet jonger) kunnen 1x per week op woensdag spelenderwijs leren omgaan met bal  (van 14-15u of van 15-16u).
 • Trimhockey: Training voor volwassenen en jong volwassenen (studenten). Trimhockeyers spelen geen competitie. Lees meer over Trimhockey.

MET ERVARING:

 • Jeugd U7 tot U19: 2 à 3 keer per week training en wedstrijd op zaterdag.
 • Heren en Dames: training op donderdag en wedstrijd op zaterdag of zondag.

Inschrijven

Door onderaan deze pagina het inschrijvingsformulier volledig in te vullen, ben je kandidaat-lid van KHC Dragons. Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring.

Voor hockeyspelers met ervaring geldt, ongeacht de leeftijd, dat onze technische commissie je inschrijving beoordeelt, je direct in een team indeelt of contact met je opneemt voor een gesprek of selectietraining.

Volwassen hockeyspelers zonder ervaring, geboortejaar 1998 of eerder, ontvangen een uitnodiging voor een proeftraining bij de Trimmers of een Heren/Dames team.

Jeugdspelers zonder ervaring, geboortejaar 1999 t/m 2012 (Oefenjeugd), krijgen een uitnodiging voor 3 (aaneensluitende) proeftrainingen in mei, september of januari.

Als je bent ingedeeld in een team of je hebt de proeftraining(en) doorlopen dan ontvang je per mail een formulier en de reglementen van onze club waarin je verklaart definitief lid te willen worden van KHC Dragons. Je bent pas lid als je dit formulier hebt ondertekend en je van KHC Dragons de factuur hebt ontvangen en betaald.

Wat heb je nodig om te kunnen hockeyen?

Goede sportschoenen met profiel, goede sportkleding, een gebitsbeschermer, scheenbeschermers en een hockeystick. De Oefenjeugd heeft nog geen Dragons tenue nodig. Er zijn vaak wel een aantal sticks te leen, maar meestal niet genoeg voor iedereen.

Inschrijfformulier

Gelieve via onderstaande knoppen een keuze te maken tussen jeugd of senioren en vervolgens het formulier in te vullen. De inschrijving is goed verlopen als u een auto-reply bevestigingsemail ontvangt

!--

Hockeyspelers met ervaring zijn diegene die minimaal de basisvaardigheden en spelregels van het hockeyspel beheersen. Ons streven is om deze spelers in een geschikt team te plaatsen. Dit kan zijn in een jeugdteam U7 tot U23 of bij de Heren / Dames, Veteranen, Ladies / Gents of Trimhockeyers.

Hockeyspelers zonder ervaring zijn diegene die voor het eerst gaan hockeyen en de basisvaardigheden van het hockeyspel willen aanleren. De jeugd, geboortejaar 1998 t/m 2011, doorloopt een jaar lang 1 uur training per week, wij noemen hen Oefenjeugd. De volwassenen zullen kunnen starten bij de Trimhockeyers. Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen met een beperking is er G-Hockey.

Jong senioren zijn dit seizoen spelers geboren tussen 1/1/90 en 31/12/1997.

 • Oefenjeugd: Alle kinderen met het geboortejaar 1998 t/m 2011, zonder hockeyervaring, doorlopen eerst de Oefenjeugd trainingen alvorens competitie te kunnen gaan spelen.
 • Jeugd U7 tot U19: Dit zijn alle jeugd teams met ervaren hockeyspelers die competitiewedstrijden spelen. Zij trainen 2 à 3 keer per week en spelen daarnaast op zaterdag een competitiewedstrijd.
 • Heren en Dames: training op donderdagavond en spelen op zaterdag of zondag hun competitiewedstrijd.
 • Trimhockey: Training voor volwassenen en jong volwassenen (studenten) op woensdagavond om 20u30. Trimhockeyers spelen geen competitie wedstrijden. Kom meer te weten over Trimhockey.
 • Ladies en Gents: In deze teams spelen op maandagavond min of meer ervaren spelers een competitiewedstrijd om de 14 dagen.
 • Veteranen: In deze teams trainen op donderdagavond ervaren spelers en zij spelen een competitiewedstrijd op zondagochtend.

Hoe word je lid?

Door onderaan deze pagina het inschrijvingsformulier volledig in te vullen, ben je kandidaat lid van KHC Dragons. Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring.

Voor hockeyspelers met ervaring geldt, ongeacht de leeftijd, dat onze technische commissie je inschrijving beoordeelt. Aan de hand hiervan, wordt je uitgenodigd voor een gesprek en/of selectietraining en/of direct ingedeeld in een team. We streven er naar de procedure zorgvuldig te doorlopen en je hiervan uiteraard op de hoogte te stellen.

Voor de volwassen hockeyspelers zonder ervaring, geboortejaar 1996 of eerder, geldt dat je een uitnodiging krijgt voor een proeftraining bij de Trimmers of een Heren/Dames team.

Voor de jeugdspelers zonder ervaring, geboortejaar 1998 t/m 2011 (Oefenjeugd), geldt dat je een uitnodiging ontvangt voor 3 proeftrainingen op 7, 14 en 21 september 2016.

Als je bent ingedeeld in een team of je hebt de proeftraining(en) doorlopen dan ontvang je per mail een formulier en de reglementen van onze club waarin je verklaart definitief lid te willen worden van KHC Dragons. Je bent pas lid als je dit formulier hebt ondertekend en je van KHC Dragons de factuur hebt ontvangen en betaald.

Hoe gaan we hockeyen?

Het eerste jaar is er enkel training van 14 tot 15 uur op woensdagen. Spelenderwijs leer je de beginselen van de hockey-sport en proef je van de sfeer bij KHC Dragons.

De lessen bestaan altijd uit: een speelse inleiding (warming up), iets nieuws leren, oefenen wat je geleerd hebt en tot slot een spel of een klein wedstrijdje. De trainers volgen een doordacht trainingsprogramma, afgestemd op de leeftijd van het kind, wat een goede voorbereiding geeft naar het spelen in een team.

Tijdens de schoolvakanties wordt er niet getraind. De trainingen gaan onder elke weersomstandigheid, behalve bij vorst of sneeuw. Na de winterstop (data worden nog bekend gemaakt) gaan we ons de tweede helft van het seizoen ook toeleggen op het leren spelen van onderlinge wedstrijdjes. Dat doen we op de zondag, een uur lang. Eind april, begin mei hebben selectietrainingen plaats en dan gaan de trainers kijken in welk team jij geplaatst kan worden voor het volgende seizoen.

Wat heb ik nodig om te kunnen hockeyen?

 • Goede sportschoenen met profiel. Op gewone gymschoenen ga je glijden op het kunstgras en dat is gevaarlijk.
 • Gewone sportkleding. In de winter een laagje extra om het niet koud te krijgen en een regenjack bij nat weer. Je hoeft bij de Oefenjeugd nog geen Dragonstenue aan te schaffen.
 • Een goede hockeystick! Zoals je met te grote of te kleine schoenen niet kunt lopen, zo kun je met een te lange of te korte stick niet spelen. Hoe kleiner je bent hoe belangrijker het is om met een goede hockeystick te spelen. Een stick tot aan je navel, heeft de juiste lengte. Als je veel plezier in hockey wilt houden moet je het in het begin goed leren. Bij een goede sportzaak of in de Hockeyplayer winkel bij Dragons (www.hockeyplayer.be) kunnen ze je goed adviseren. We hebben wel een aantal sticks om uit te lenen, maar meestal niet genoeg voor iedereen.
 • Verder is het voor de veiligheid heel belangrijk en verplicht: beenbeschermers en een gebitsbeschermer. Kinderen zonder beschermers zullen niet mogen trainen!!!

Vrijwilligers

Hockey is een teamsport, waarin samenspelen heel belangrijk is. KHC Dragons is een familieclub met een heel gezellig clubleven, naast het competitieve en recreatieve hockey worden ook veel gezellige activiteiten georganiseerd. Deze gezelligheid en nieuwe sociale omgang komen er niet vanzelf. Daarom doen wij ook een beroep op jou! Want dankzij de inzet van vele vrijwilligers en dat zijn de ouders, leden en spelers samen, hebben allerlei leuke activiteiten plaats bij Dragons. Onderaan het inschrijfformulier kan men aangeven aan welke activiteit men een bijdrage kan leveren.

Kortom: schrijf je in bij KHC Dragons en de hele familie is welkom!

Inschrijven

Gelieve via onderstaande knoppen een keuze te maken tussen jeugd of senioren en vervolgens het formulier in te vullen.

Vragen over de inschrijving?

Oefenjeugd/Jeugd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.