Nieuwe leden

NIEUWE LEDEN

De lidgelden voor seizoen 2022-2023 kan u HIER BEKIJKEN

Van 15 januari - 15 februari staan de inschrijvingen voor de tweede helft van het seizoen weer open! Voor alle leeftijden vanaf geboortejaar 2018 is er de mogelijkheid in de week van 27 februari eenmalig een gratis proefles te volgen. Inschrijven hiervoor via de link onderaan deze pagina vanaf medio januari. Na de proefles kan je nog een half seizoen deelnemen (en jezelf verzekeren van een plekje in een team voor seizoen 23-24!). De inschrijvingen voor seizoen 23-24 gaan weer open vanaf eind mei.

WELKE LEDEN KENNEN WE?

Er wordt onderscheid gemaakt voor iedereen boven de 7 jaar tussen jeugd- en senioren-hockeyers zonder of met ervaring.

Hockeyspelers zonder ervaring zijn diegene die voor het eerst gaan hockeyen en de basisvaardigheden van het hockeyspel willen aanleren. De jeugd zonder ervaring noemen wij Oefenjeugd.

De visie van onze club is om zo spoedig mogelijk aan te sluiten bij een team. Bij de Oefenjeugd leren de kinderen de vaardigheden het snelst. Daarnaast is het vaak ook het leukst voor hen om samen met hun leeftijdsgenootjes te trainen en wedstrijden te spelen. Dus ook kinderen zonder ervaring kunnen ervoor kiezen om meteen bij een team aan te sluiten indien er plaats beschikbaar is. Voor U7 en U8 gaat dit zonder overleg en voor oudere kids gaat dit meestal in overleg met de hoofdtrainer nadat ze een paar trainingen hebben meegedaan. De Oefenjeugd vanaf U9 krijgt 1x week een aparte training (soort clinic) om te zorgen dat ze zsm de basistechnieken aanleren. De 2e training in de week trainen deze kinderen mee met hun leeftijdsgenootjes (tijdstip vrij te kiezen, zie trainingsschema voor de relevante tijden).

JEUGDCATEGORIEËN:

 • Speelbal U5: de allerjongste kinderen (jonger dan 5 jaar) die spelletjes op een hockeyveld willen doen en langzaam spelenderwijs willen wennen aan een stick, en het hockey. Het draait om fun en veiligheid. Goed om weten is dat de stick niet veel gebruikt wordt in het begin, het draait om balspel en lekker buiten ‘sporten’.
 • Oefenjeugd U6: Alle kinderen (jonger dan 6 jaar) leren de basisvaardigheden van het hockey.  In deze groep gaat het al iets meer om het spel, maar de nadruk ligt nog steeds op fun, de bal en veiligheid. Ook hier wordt de stick niet de hele les gebruikt, zeker niet in het begin.
 • Jeugd U7 tot U19: Dit zijn alle jeugd teams met min of meer ervaren hockeyspelers die competitiewedstrijden spelen. Zij trainen 2 keer per week en spelen daarnaast op zaterdag een competitiewedstrijd. Spelers die ervaring hebben, kunnen die ervaring beschrijven in het inschrijfformulier. Ons streven is om deze spelers z.s.m. in een geschikt team te plaatsen.
 • G-Hockey: Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen met een beperking organiseert de Club, G-Hockey

JEUGD - INSCHRIJVEN voor seizoen 2022-2023
Inschrijven gebeurt online via het inschrijfformulier Jeugd dat opent wanneer u op DEZE LINK klikt. Mocht u, geheel vrijblijvend en zonder enige verdere verplichting, willen inschrijven voor proeflessen, dan is online inschrijving eveneens vooraf nodig. 

(OEFEN-)JEUGD TRAININGSTIJDEN:
Seizoen 2022-2023:

 • Kids van 2018 (Speelbal): woensdag 13:30-14:30 uur,14:45-15:45 uur of 16:00-17:00 uur op veld 4
 • Kids van 2017 (U6): woensdag 13:30-14:30 uur,14:45-15:45 uur of 16:00-17:00 uur op veld 4
 • Kids van 2015-2016 (U7-U8): trainen mee met U7 en U8, zie trainingsschema
 • Kids van 2014-2011 (U9-U12): dinsdagmiddag van 17:00-18:00 uur de speciale Oefenjeugd clinic voor zolang nodig en 1x per week meetrainen met leeftijdsgenoten. Zodra mogelijk 2x regulier meetrainen met leeftijdsgenoten
 • Jeugd van 2010-2004 (U14-U19): van 18:00-19:00 uur de speciale Oefenjeugd clinic voor zolang nodig en 1x per week meetrainen met leeftijdsgenoten. Zodra mogelijk 2x regulier meetrainen met leeftijdsgenoten.


WAT HEB IK NODIG OM TE KUNNEN HOCKEYEN?

 • Goede sportschoenen met profiel. Op gewone gymschoenen ga je glijden op het kunstgras en dat is gevaarlijk.
 • Gewone sportkleding. In de winter een laagje extra om het niet koud te krijgen en een regenjack bij nat weer. Een Dragons-outfit is pas verplicht als je wedstrijden gaat spelen.
 • Een goede hockeystick! Zoals je met te grote of te kleine schoenen niet kunt lopen, zo kun je met een te lange of te korte stick niet spelen. Hoe kleiner je bent hoe belangrijker het is om met een goede hockeystick te spelen. Een stick tot aan je navel, heeft de juiste lengte. Bij de Hockey Player winkel bij Dragons (www.hockeyplayer.be) kunnen ze je goed adviseren. We hebben wel een aantal sticks om uit te lenen, maar meestal niet genoeg voor iedereen.
 • Verder is het voor de veiligheid heel belangrijk en verplicht: beenbeschermers en een gebitsbeschermer. Spelers zonder beschermers zullen niet mogen trainen, noch deelnemen aan wedstrijden! Ook voor de kleintjes geldt dat beide in principe verplicht zijn!
 • Twijfelt u nog of deelname definitief wordt? Bij de proeflessen kan het handig zijn eventueel uitrusting te lenen van vrienden, familie of kennissen. Meestal zijn er wel wat sticks te leen op de club voor de proeflessen.

DEFINITIEF LID WORDEN
Na de proeflessen wordt u gevraagd door te geven of uw zoon/dochter definitief lid wordt of niet. Mocht u dit al eerder weten, dan graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat de inschrijving definitief is.

HOE WORD JE (ASPIRANT-)LID?
Door via DEZE LINK het ONLINE inschrijfformulier volledig in te vullen, ben je kandidaat-lid van KHC Dragons. Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring. Voor hockeyspelers met ervaring geldt, ongeacht de leeftijd, dat onze technische staf je ervaring beoordeelt. Aan de hand hiervan, wordt je uitgenodigd voor een gesprek en/of selectietraining en/of direct ingedeeld in een team. We streven ernaar de procedure zorgvuldig te doorlopen en je hiervan uiteraard op de hoogte te stellen.

Indien je dus als ambitieuze, fanatieke, talentvolle hockeyer interesse hebt om op Dragons te komen hockeyen, dan staan wij daar als club zeker voor open. Belangrijk om weten is dat je dan wel bij de top van je kalenderjaar dient te zitten, om ook daadwerkelijk meteen voor een 1e ploeg in aanmerking te komen.

Zodra je je opgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., nemen we contact met je op om te bekijken of je eens mee kunt komen trainen en om je vervolgens uit te nodigen voor de selectietrainingen in.

Naast het feit dat je hockey vanzelfsprekend leuk moet vinden, is het belangrijkste dat je bij de absolute top in jouw leeftijdscategorie wil behoren!

Voor de volwassen hockeyspelers zonder ervaring, geboortejaar 1998 of eerder, geldt dat je een uitnodiging krijgt voor een proeftraining bij de Trimmers of een Heren/Dames team. Als je bent ingedeeld in een team of je hebt de proeftraining(en) doorlopen, ontvang je per mail een vraag om te bevestigen dat je definitief lid wil worden van KHC Dragons.

Je bent pas lid als je van KHC Dragons de factuur hebt ontvangen en de lidmaatschapsbijdragen hebt betaald.

VRIJWILLIGERS
Hockey is een teamsport, waarin samenspelen heel belangrijk is. KHC Dragons is een familieclub met een heel gezellig clubleven: naast het competitieve en recreatieve hockey worden ook veel ontspannings- activiteiten georganiseerd. Deze events worden volledige gedragen door onze vrijwilligers. Daarom doen wij ook een beroep op jou! Want alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers, en dat zijn de spelers en hun ouders samen, hebben allerlei leuke activiteiten plaats bij Dragons, zowel op als naast het veld. Dit gaat van vrijwillige tornooitjes tot Sinterklaas, Kerst- of Paasacties, feestjes, helpen bij de verkoop van merchandise, sponsoring, entree, jetons verkoop etc. Alle ideeën en hulp zijn van harte welkom!

Zo was KHC Dragons van 30 september 2021 tem 3 oktober 2021 gastheer voor de EHL Cup 2021, een Europese competitie voor clubteams, te vergelijken met de Champions League in het voetbal. 14 Europese top clubteams, waaronder de nieuwe Belgische Kampioen KHC Dragons, hebben gedurende 4 dagen het beste van zichzelf geven. Dankzij de vele vrijwilligers is de organisatie vlekkeloos verlopen en heeft de Club opnieuw een Europees visitekaartje afgegeven.

In het inschrijfformulier kan men aangeven aan welke activiteit men een bijdrage kan leveren. Spreek ons ook aan op de club!

De club,

dat zijn we samen!WIL JE NU AL INSCHRIJVEN?
Gelieve dan via DEZE LINK in te schrijven voor de JEUGD of klik HIER om je inschrijving bij de SENIOREN af te ronden.


VRAGEN OVER DE INSCHRIJVING?

Oefenjeugd/Jeugd:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.