Nieuwe leden

NIEUWE LEDEN

De lidgelden voor seizoen 2021-2022 kan u HIER bekijken.

TYPE LID

Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugd- en senioren-hockeyers zonder of met ervaring.

Hockeyspelers zonder ervaring zijn diegene die voor het eerst gaan hockeyen en de basisvaardigheden van het hockeyspel willen aanleren. De jeugd zonder ervaring noemen wij Oefenjeugd.

Kinderen zonder ervaring mogen er ook voor kiezen om meteen bij een team aan te sluiten om na een paar trainingen reeds mee te doen met wedstrijden.

Spelers die ervaring hebben, kunnen die ervaring beschrijven in het inschrijfformulier. Ons streven is om deze spelers z.s.m. in een geschikt team te plaatsen. Dit kan zijn in een jeugdteam U7 tot U23 of bij de Jong Senioren, Heren/Dames, Veteranen, Ladies/Gents of Trimhockeyers.

Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen met een beperking is er G-Hockey.

JEUGDCATEGORIEËN:

 • Speelbal: de allerjongste kinderen die spelletjes op een hockeyveld willen doen en langzaam spelenderwijs willen wennen aan een stick, en het hockey.
 • Oefenjeugd: Alle kinderen zonder hockeyervaring. Zij leren de basisvaardigheden van het hockey.
 • Jeugd U7 tot U19: Dit zijn alle jeugd teams met ervaren hockeyspelers die competitiewedstrijden spelen. Zij trainen 2 à 3 keer per week en spelen daarnaast op zaterdag een competitiewedstrijd.

JEUGD - INSCHRIJVEN voor seizoen 2021-2022
Inschrijven voor de Jeugd/Oefenjeugd (°2016-°2003) of Speelbal (°2017) gebeurt online via het inschrijfformulier Jeugd onderaan deze pagina. Mocht u willen inschrijven voor proeflessen, dan is online inschrijving vooraf nodig. Kinderen zonder enige hockey ervaring kunnen starten in de OEFENJEUGD om daarna zo snel mogelijk door te stromen naar de JEUGD. Voor de allerjongsten is er SPEELBAL. Kinderen die meteen in een team willen hockeyen kunnen terecht bij de JEUGD (indien plaats beschikbaar).

(OEFEN-)JEUGD TRAININGSTIJDEN:
Seizoen 2021-2022 (o.v.v. wijzigingen v.a. 1e week september 2021):

 • Kids van 2017 (Speelbal): woensdag 13:30-14:30 uur of 14:45-15:45 uur op veld 1
 • GIRLS van 2016 (U6): woensdag 14:45-15:45 uur op veld 4
 • BOYS van 2016 (U6): woensdag 16-17 uur op veld 4
 • Kids van 2015-2010 (U7-U12): woensdagmiddag afhankelijk van de leeftijd en het aantal aanmeldingen. Trainingstijden worden z.s.m. doorgegeven.
 • Kids van 2009-2003 (U14-U19): deze kids sluiten z.s.m. aan bij de teamtrainingen van de JEUGD, die op verschillende dagen in de week trainen, afhankelijk van de leeftijd. Hierover ontvangt u bericht na inschrijving.


PROEFLESSEN OEFENJEUGD en SPEELBAL, 2x eenmalig gratis en vrijblijvend NA ONLINE INSCHRIJVING via DRAGONS.BE op de volgende data: woensdag 8 en 15 september 2021

WAT HEB IK NODIG OM TE KUNNEN HOCKEYEN?

 • Goede sportschoenen met profiel. Op gewone gymschoenen ga je glijden op het kunstgras en dat is gevaarlijk.
 • Gewone sportkleding. In de winter een laagje extra om het niet koud te krijgen en een regenjack bij nat weer. Een Dragons-outfit is pas verplicht als je wedstrijden gaat spelen.
 • Een goede hockeystick! Zoals je met te grote of te kleine schoenen niet kunt lopen, zo kun je met een te lange of te korte stick niet spelen. Hoe kleiner je bent hoe belangrijker het is om met een goede hockeystick te spelen. Een stick tot aan je navel, heeft de juiste lengte. Bij de Hockey Player winkel bij Dragons (www.hockeyplayer.be) kunnen ze je goed adviseren. We hebben wel een aantal sticks om uit te lenen, maar meestal niet genoeg voor iedereen.
 • Verder is het voor de veiligheid heel belangrijk en verplicht: beenbeschermers en een gebitsbeschermer. Spelers zonder beschermers zullen niet mogen trainen, noch deelnemen aan wedstrijden!

DEFINITIEF LID WORDEN
Na de proeflessen wordt u gevraagd door te geven of uw zoon/dochter definitief lid wordt of niet. Mocht u dit al eerder weten, dan graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HOE WORD JE (ASPIRANT-)LID?
Door onderaan deze pagina het inschrijfformulier volledig in te vullen, ben je kandidaat-lid van KHC Dragons. Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring. Voor hockeyspelers met ervaring geldt, ongeacht de leeftijd, dat onze technische staf je ervaring beoordeelt. Aan de hand hiervan, wordt je uitgenodigd voor een gesprek en/of selectietraining en/of direct ingedeeld in een team. We streven ernaar de procedure zorgvuldig te doorlopen en je hiervan uiteraard op de hoogte te stellen.

Indien je dus als ambitieuze, fanatieke, talentvolle hockeyer interesse hebt om op Dragons te komen hockeyen, dan staan wij daar als club zeker voor open. Belangrijk om weten is dat je dan wel bij de top van je kalenderjaar dient te zitten, om ook daadwerkelijk meteen voor een 1e ploeg in aanmerking te komen.

Zodra je je opgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., nemen we contact met je op om te bekijken of je eens mee kunt komen trainen en om je vervolgens uit te nodigen voor de selectietrainingen in.

Naast het feit dat je hockey vanzelfsprekend leuk moet vinden, is het belangrijkste dat je bij de absolute top in jouw leeftijdscategorie wil behoren!

Voor de volwassen hockeyspelers zonder ervaring, geboortejaar 1998 of eerder, geldt dat je een uitnodiging krijgt voor een proeftraining bij de Trimmers of een Heren/Dames team. Als je bent ingedeeld in een team of je hebt de proeftraining(en) doorlopen, ontvang je per mail een vraag om te bevestigen dat je definitief lid wil worden van KHC Dragons.

Je bent pas lid als je van KHC Dragons de factuur hebt ontvangen en de lidmaatschapsbijdragen hebt betaald.

VRIJWILLIGERS
Hockey is een teamsport, waarin samenspelen heel belangrijk is. KHC Dragons is een familieclub met een heel gezellig clubleven: naast het competitieve en recreatieve hockey worden ook veel ontspannings- activiteiten georganiseerd. Deze events worden volledige gedragen door onze vrijwilligers. Daarom doen wij ook een beroep op jou! Want alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers, en dat zijn de spelers en hun ouders samen, hebben allerlei leuke activiteiten plaats bij Dragons, zowel op als naast het veld.

Zo is KHC Dragons van 30 september 2021 tem 3 oktober 2021 gastheer voor de EHL Cup 2021, een Europese competitie voor clubteams, te vergelijken met de Europa League in het voetbal. 16 Europese top clubteams, waaronder de nieuwe Belgische Kampioen KHC Dragons, zullen gedurende 4 dagen het beste van zichzelf geven.

Onderaan het inschrijfformulier kan men aangeven aan welke activiteit men een bijdrage kan leveren. Spreek ons ook aan op de club!

De club,

dat zijn we samen!WIL JE NU AL INSCHRIJVEN?
Gelieve dan via onderstaande knoppen een keuze te maken tussen Jeugd of Senioren en vervolgens het formulier in te vullen.

 

VRAGEN OVER DE INSCHRIJVING?

Oefenjeugd/Jeugd:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.