Nieuwe leden

NIEUWE LEDEN

De lidgelden voor seizoen 2021-2022 kan u HIER bekijken.

WELKE LEDEN KENNEN WE?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugd- en senioren-hockeyers zonder of met ervaring.

Hockeyspelers zonder ervaring zijn diegene die voor het eerst gaan hockeyen en de basisvaardigheden van het hockeyspel willen aanleren. De jeugd zonder ervaring noemen wij Oefenjeugd.

De visie van onze club is om zo spoedig mogelijk aan te sluiten bij een team. Bij de Oefenjeugd leren de kinderen de vaardigheden het snelst. Daarnaast is het vaak ook het leukst voor hen om samen met hun leeftijdsgenootjes te trainen en wedstrijden te spelen. Dus ook kinderen zonder ervaring kunnen ervoor kiezen om meteen bij een team aan te sluiten indien er plaats beschikbaar is. Meestal gaat dit in overleg met de hoofdtrainer nadat ze een paar trainingen hebben meegedaan.

Dit kan zijn in een jeugdteam U7 tot U19 of bij de Jong Senioren, Heren/Dames, Veteranen, Ladies/Gents of Trimhockeyers.

JEUGDCATEGORIEËN:

 • Speelbal U5: de allerjongste kinderen (jonger dan 5 jaar) die spelletjes op een hockeyveld willen doen en langzaam spelenderwijs willen wennen aan een stick, en het hockey. Het draait om fun en veiligheid.
 • Oefenjeugd U6: Alle kinderen zonder hockeyervaring (jonger dan 6 jaar). Zij leren de basisvaardigheden van het hockey.  In deze groep gaat het al iets meer om het spel, maar de nadruk ligt nog steeds op fun, de bal en veiligheid.
 • Jeugd U7 tot U19: Dit zijn alle jeugd teams met min of meer ervaren hockeyspelers die competitiewedstrijden spelen. Zij trainen 2 à 3 keer per week en spelen daarnaast op zaterdag een competitiewedstrijd. Spelers die ervaring hebben, kunnen die ervaring beschrijven in het inschrijfformulier. Ons streven is om deze spelers z.s.m. in een geschikt team te plaatsen.
 • G-Hockey: Voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen met een beperking organiseert de Club, G-Hockey

JEUGD - INSCHRIJVEN voor seizoen 2021-2022
Inschrijven voor de Jeugd/Oefenjeugd (°2016-°2003) of Speelbal (°2017) gebeurt online via het inschrijfformulier Jeugd dat opent wanneer u op DEZE LINK klikt. Mocht u willen inschrijven voor proeflessen, dan is online inschrijving eveneens vooraf nodig. 

(OEFEN-)JEUGD TRAININGSTIJDEN:
Seizoen 2021-2022:

 • Kids van 2017 (Speelbal): woensdag 13:30-14:30 uur of 14:45-15:45 uur op veld 4
 • GIRLS van 2016 (U6): woensdag 13:30-14:30 uur op veld 4
 • BOYS van 2016 (U6): woensdag 14:45-15:45 uur op veld 4
 • Kids van 2015-2010 (U7-U12): woensdagmiddag afhankelijk van de leeftijd en het aantal aanmeldingen. Trainingstijden worden z.s.m. doorgegeven.
 • Jeugd van 2009-2003 (U14-U19): deze kids sluiten z.s.m. aan bij de teamtrainingen van de JEUGD, die op verschillende dagen in de week trainen, afhankelijk van de leeftijd. Hierover ontvangt u bericht na inschrijving.

Wil je nog een half seizoen instromen na de winterstop?  Dat kan!!
PROEFLES 1x gratis en vrijblijvend NA ONLINE INSCHRIJVING via DRAGONS.BE op woensdag 16 februari 2022.

WAT HEB IK NODIG OM TE KUNNEN HOCKEYEN?

 • Goede sportschoenen met profiel. Op gewone gymschoenen ga je glijden op het kunstgras en dat is gevaarlijk.
 • Gewone sportkleding. In de winter een laagje extra om het niet koud te krijgen en een regenjack bij nat weer. Een Dragons-outfit is pas verplicht als je wedstrijden gaat spelen.
 • Een goede hockeystick! Zoals je met te grote of te kleine schoenen niet kunt lopen, zo kun je met een te lange of te korte stick niet spelen. Hoe kleiner je bent hoe belangrijker het is om met een goede hockeystick te spelen. Een stick tot aan je navel, heeft de juiste lengte. Bij de Hockey Player winkel bij Dragons (www.hockeyplayer.be) kunnen ze je goed adviseren. We hebben wel een aantal sticks om uit te lenen, maar meestal niet genoeg voor iedereen.
 • Verder is het voor de veiligheid heel belangrijk en verplicht: beenbeschermers en een gebitsbeschermer. Spelers zonder beschermers zullen niet mogen trainen, noch deelnemen aan wedstrijden!

DEFINITIEF LID WORDEN
Na de proeflessen wordt u gevraagd door te geven of uw zoon/dochter definitief lid wordt of niet. Mocht u dit al eerder weten, dan graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

HOE WORD JE (ASPIRANT-)LID?
Door via DEZE LINK het ONLINE inschrijfformulier volledig in te vullen, ben je kandidaat-lid van KHC Dragons. Alle kandidaturen worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur ter goedkeuring. Voor hockeyspelers met ervaring geldt, ongeacht de leeftijd, dat onze technische staf je ervaring beoordeelt. Aan de hand hiervan, wordt je uitgenodigd voor een gesprek en/of selectietraining en/of direct ingedeeld in een team. We streven ernaar de procedure zorgvuldig te doorlopen en je hiervan uiteraard op de hoogte te stellen.

Indien je dus als ambitieuze, fanatieke, talentvolle hockeyer interesse hebt om op Dragons te komen hockeyen, dan staan wij daar als club zeker voor open. Belangrijk om weten is dat je dan wel bij de top van je kalenderjaar dient te zitten, om ook daadwerkelijk meteen voor een 1e ploeg in aanmerking te komen.

Zodra je je opgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., nemen we contact met je op om te bekijken of je eens mee kunt komen trainen en om je vervolgens uit te nodigen voor de selectietrainingen in.

Naast het feit dat je hockey vanzelfsprekend leuk moet vinden, is het belangrijkste dat je bij de absolute top in jouw leeftijdscategorie wil behoren!

Voor de volwassen hockeyspelers zonder ervaring, geboortejaar 1998 of eerder, geldt dat je een uitnodiging krijgt voor een proeftraining bij de Trimmers of een Heren/Dames team. Als je bent ingedeeld in een team of je hebt de proeftraining(en) doorlopen, ontvang je per mail een vraag om te bevestigen dat je definitief lid wil worden van KHC Dragons.

Je bent pas lid als je van KHC Dragons de factuur hebt ontvangen en de lidmaatschapsbijdragen hebt betaald.

VRIJWILLIGERS
Hockey is een teamsport, waarin samenspelen heel belangrijk is. KHC Dragons is een familieclub met een heel gezellig clubleven: naast het competitieve en recreatieve hockey worden ook veel ontspannings- activiteiten georganiseerd. Deze events worden volledige gedragen door onze vrijwilligers. Daarom doen wij ook een beroep op jou! Want alleen dankzij de inzet van vele vrijwilligers, en dat zijn de spelers en hun ouders samen, hebben allerlei leuke activiteiten plaats bij Dragons, zowel op als naast het veld. Dit gaat van vrijwillige tornooitjes tot Sinterklaas, Kerst- of Paasacties, feestjes, helpen bij de verkoop van merchandise, sponsoring, entree, jetons verkoop etc. Alle ideeën en hulp zijn van harte welkom!

Zo was KHC Dragons van 30 september 2021 tem 3 oktober 2021 gastheer voor de EHL Cup 2021, een Europese competitie voor clubteams, te vergelijken met de Champions League in het voetbal. 14 Europese top clubteams, waaronder de nieuwe Belgische Kampioen KHC Dragons, hebben gedurende 4 dagen het beste van zichzelf geven. Dankzij de vele vrijwilligers is de organisatie vlekkeloos verlopen en heeft de Club opnieuw een Europees visitekaartje afgegeven.

In het inschrijfformulier kan men aangeven aan welke activiteit men een bijdrage kan leveren. Spreek ons ook aan op de club!

De club,

dat zijn we samen!WIL JE NU AL INSCHRIJVEN?
Gelieve dan via DEZE LINK in te schrijven voor de JEUGD of klik HIER om je inschrijving bij de SENIOREN af te ronden.


VRAGEN OVER DE INSCHRIJVING?

Oefenjeugd/Jeugd:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.