• Nieuws

In Memoriam Patrick "Patche" Huysmans

"Un Grand Monsieur du Hockey" heeft ons verlaten ...

Velen onder jullie zullen zich Patrick op deze manier herinneren: als een hockey-vrijwilliger in hart en nieren. Op alle grote hockey-events in België kwam je hem tegen. Niets was hem te veel. Op hem kon je altijd rekenen. En liep niet alles zoals het moest, dan maakte zijn gulle, oprechte, warme lach de dag toch nog goed ...

Maar Patche was natuurlijk veel meer ...
Niet alleen was hij een schitterende vader en uitzonderlijke grootvader, hij was ook een "hockey-man pur sang".

Al vanaf jonge leeftijd was Patrick bezeten door de hockeysport.

Hierboven zie je hem bij de cadetten van Dragons (Foto L: 2de van links onderaan - Foto R: 1ste van links onderaan). Dat was toen de eerste (en enige) jeugdploeg (8-12) en ja, u ziet het goed, toen speelde men in gemengde teams met max. 3 meisjes!!

Elke vrije moment speelde men samen.
Patrick was ietsje jonger dan de meesten maar zijn enthousiasme was toen al aanstekelijk. Viviane Philippens herinnert zich dat "hij enorm snel kon lopen (ook achter de meisjes). Iedere zondag ging heel de ploeg MET ouders naar de match en 's avonds at iedereen gezellig samen. Onvergetelijke tijden ..."

Na de cadetten, volgden de scholieren (13-16).
Viviane vervolgt: "Patrick was er altijd bij. Dankzij de ongelofelijke team spirit die er toen heerste, wonnen wij de Challenge Henroden, toen het meest gegeerde tornooi van België."

Daarna is iedereen een beetje zijn of haar eigen weg gegaan.
Voor Patrick bleef hockey evenwel één van zijn passies. Hij speelde dan ook lange tijd in het eerste herenteam van Dragons en zorgde er mee voor dat Dragons tot de absolute Belgische topploegen ging behoren.

Niet verwonderlijk dus dat Patche Huysmans de eerste Dragons international was.

Wat Patrick ook deed, hockey was nooit veraf.
Zo was hij stichter, voorzitter en later ere-voorzitter van Zaid Hockey Club.
Maar zijn hart bleef in Brasschaat, bij Dragons ...

Dit is hoe we ons Patche zullen blijven herinneren:
Als "un Grand Blagueur", altijd klaar om een grap uit te halen of om een mop te vertellen. Altijd goedgehumeurd, ondanks een "hockey-rug" die af en toe tegenwerkte. De vrolijkheid en goedlachs-heid in hoogst eigen persoon ...

Als "un Grand Monsieur du Dragons en du Hockey".

In naam van alle leden, wenst KHC Dragons haar oprecht medeleven over te maken aan de familie, zijn dochter en aan zijn kleinkinderen, waarvan hij, nog meer dan van hockey, een absolute fan was!

De afscheidsviering heeft plaats op woensdag 6 november 2019 om 14.00 uur.
Gelegenheidsadres:
Crematorium van Antwerpen
Aula Chrysant
Jules Moretuslei 2
Wilrijk

 
Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.