• Nieuws

Staff Heren 1

Nieuwe technische staff voor Heren1 Aan de vooravond van het hockeyseizoen 2019-2020 heeft KHC Dragons zich omringd met een volledig nieuwe technische staff voor de eerste herenploeg.

Gilles van Hesteren wordt de nieuwe hoofdcoach van Dragons H1.
Voor velen is Gilles (39) allesbehalve onbekend. Sinds 2016 is hij technisch directeur van de hockeyschool en verantwoordelijk voor de jeugdwerking binnen KHC Dragons. Daarenboven was hij de afgelopen twee jaar assistent-coach van Dragons Dames 1.

Zijn sporen heeft Gilles verdiend als TD van AH & BC te Amsterdam waar hij o.a. de jeugd begeleidde. Bij Pinoké ging hij aan de slag als assistent-trainer/coach van D1 en internationale ervaring deed hij o.a. op in China, Kroatië, Ierland en Zuid-Afrika.

Tot slot was hij ook assistent van Alyson Annan, Australisch ex-international en huidig bondscoach van het Nederlandse dameselftal. Begin dit jaar werd bondscoach Alyson Annan door de FIH uitgeroepen tot ‘Female Coach of the Year 2018’, een eer die haar ook reeds te beurt viel in 2017. Onder leiding van Annan regen de dames van Oranje de overwinningen het afgelopen jaar aan elkaar.

Als assistent-coach (T2) viel de keuze op Engelsman Michael Cosma. Hij was voorheen assitent-coach en later coach van Royal Antwerp HC en is op dit ogenblik nog steeds actief als Performance Analyst van onze Belgische Red Panthers.

Het trainers-trio wordt vervolledigd door T3 en Speciality Trainer, Richard de Snaijer. Het volledige palmares van Richard (45) neerschrijven, zou ons te ver leiden. Te onthouden is evenwel de EuroHockey Club Challenge Cup (Europacup I) die hij als hoofdcoach in 2012 won met de Dames van Laren (NL). Daarnaast was hij werkzaam bij de hockeyclubs HIC, HDM en Rotterdam.

Tot slot wordt Frank Fransen belast met de videoanalyse van Heren 1.

De keuze voor een volledig nieuwe technisch staff van Dragons H1 is zeer bewust gemaakt. Na de jarenlange samenwerking met succescoach Jean Willems, die KHC Dragons als speler en als coach naar ongekende hoogtes heeft gebracht, en waarvoor het Bestuur hem altijd dankbaar zal blijven, was de tijd rijp voor verandering.

Het is nu aan Gilles, Michael en Richard om met een jonge en vernieuwde visie en een ambitieuze aanpak, de eerste herenploeg van KHC Dragons flitsend en succesvol hockey op de mat te laten leggen.

Success, Gentlemen!!

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.