• Nieuws
  • Tuureke gaat ons verlaten

Tuureke gaat ons verlaten

Het zijn hectische tijden voor de tophockey cel en vanwege de haast werd voorlopig alleen het officiële persbericht op de site gezet.

Maar natuurlijk is er ook een persoonlijke noot uit ons Dragons hart.

De Tophockey cel is al maanden met Arthur in gesprek en zijn vertrek komt, ondanks een langdurige verbintenis, dan ook absoluut niet als een verrassing. We hebben natuurlijk een nieuwe aanbieding gemaakt, maar daar ging het niet om. Tuur was toe aan een nieuwe fase in zijn leven. “Het gras is altijd groener…” speelt hier zeker een rol, maar Arthur heeft daarnaast het karakter om nieuwe uitdagingen aan te willen gaan en heeft de ambitie om NOG beter te worden. Hij is ervan overtuigd dat deze verandering hem daar gaat brengen.

Niet elke speler kan een dergelijke stap aan, zeker niet als je alle tijd die je hebt moet gebruiken om een 100% focus op hockey te houden en daarbij de kunst moet bewaren om het evenwicht te vinden tussen Club en Nationaal team. Met Nederland maken de afstand en de andere cultuur dat allesbehalve gemakkelijk. De nieuwe FIH pro-league maakt het feitelijk onmogelijk om in de Nederlandse competitie te spelen en mee te doen met de Nationale ploeg. Je weet in de gesprekken die je hebt met Arthur dat het dus gaat gebeuren, maar als het dan zover is, voel je jezelf verdrietig, verslagen en realiseer je, wat een parel onze club gaat verlaten.

Het is nu eenmaal zo, en we moeten het accepteren en natuurlijk hem met trots volgen.

Onze club heeft met Mathew, Thomas, Stocky, maar ook Pino en Jeff al eerder, toppers opgeleid en afgeleverd aan Nederlandse topclubs en dat is zeker geen toeval. We doen dat kei goed, we mogen daar trots op zijn. Het is wel wat frustrerend.

Tuur zal het Dragons logo diep in zijn hart meedragen en …… op een dag komt hij terug thuis.

Succes Arthur.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.