• Nieuws
  • Werelds beste hockey speler, Arthur van Doren verlaat Dragons

Werelds beste hockey speler, Arthur van Doren verlaat Dragons

Met ingang van seizoen 2018-2019 zal Arthur van Doren spelen in het oranje van de Nederlandse club Bloemendaal.

Arthur is 23 jaar oud, speelt voor de zilveren ( Olympisch en Europees) Belgische nationale ploeg en voor zijn club KHC Dragons te Brasschaat.

Er zijn meer talenten groot geworden bij Dragons. Manu Stockbroekx en Thomas Briels, beide ook speler van de nationale ploeg gingen hem al voor in de gang naar Nederland en genoten, net als Arthur, hun gehele opleiding bij Dragons. Dragons behaalde 10 kampioenschappen en is nu 3 jaar op rij de kampioen van Belgiƫ.

Het zal voor Belgische spelers die in Nederland willen (gaan) hockeyen een zware opgave worden om zich te verdelen tussen hun Nederlandse club en de Belgische Nationale ploeg. Zo speelt de Belgiƫ in 2019 twee wedstrijden in de nieuwe FIH Pro-League, tijdens de Play-Offs in Nederland.

Voor Dragons is het vertrek van Arthur een zware aderlating. Het kwam voor de club echter niet als een verrassing en daarom zijn er reeds een aantal opties voor vervanging en hoopt de club die op korte termijn wereldkundig te kunnen maken.

Dragons gaat zich met Arthur nu voorbereiden voor de clash van 31 maart tegen, notabene, Bloemendaal in het Europees Club kampioenschap EHL.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.