• Nieuws

Trimhockey

Trimmers behalen zilver op toernooi bij Braxgata

De trimmers behaalden dit weekend een knappe 2de plaats op het snerttoernooi van Braxgata.

Op het jaarlijks wederkerend bekende snerttoernooi van Braxgata konden wij natuurlijk niet ontbreken. Voor deze editie hadden we eens beslist om NIET te doen wat er was gevraagd, we zouden dus niet verkleed en wel met keeper spelen. Of hadden we dit niet goed gelezen?

We hadden in ieder geval een zeeeeer goede ploeg bij elkaar gekregen. Daar het maandagmorgen is ken ik geen namen meer van onze tegenstanders wat trouwens niet van belang is, ze zijn toch verloren.

Onze eerste wedstrijd was een echt opwarmingske. Ons Ann, zelfs zonder keepersuitrusting, heeft zichzelf nog maar eens overtroffen. Lage ballen, hoge ballen of tussenin ballen allemaal geen probleem. De doelpunten die dan toch werden gemaakt waren maar gewoon geluk. Het was even wennen om met de balken te spelen maar het bleek al snel dat er onder ons enkele goede biljarters zijn.

Heico verdeelde het spel netjes van achteren uit over alle zijden, rechtstreeks of via de balk. Het was nog even zoeken naar wie nu net waar stond(niets nieuw dus). Onze Dimi bleef er in het midden rustig bij en liet iedereen meespelen. Pasje links, rechts en soms zelfs naar achter. Dankzij onze man met 3 longen (pj voor de mensen die niet van deze aarde zijn) bleven de ballen, en vooral onze tegenstanders, snel rond gaan. Ze keken ernaar… en konden niets doen.

Vooraan werd er regelmatig hard tegen zacht gespeeld door ons Merel die er toch meestal zegevierend uitkwam. Het speelveld werd netjes schoon geveegd door Pascal die zoals gewoonlijk weer haarscherpe loeiharde passen uit zijn backhand toverde. Het is niet moeilijk om dan al te weten dat we de eerste wedstrijd wonnen met 17-2 of zoiets…

Na een half uurtje rust en ontspanning vlogen we er direct weer in. Het was direct te zien dat er al wat bier was gedronken. De baan die sommigen aflegde was een nieuwe ”rechte”. Onze nieuwe tegenstanders waren nu volledig de kluts kwijt. Passen van Walter over Maxence naar Koen rond Dimitri naar Merel en afgewerkt door Pascal wan weer door Heico en terug Merel. De weinige keren dat onze tegenstander dan toch aan ons doel geraakt was er Heico, Koen of “de muur” Ann die kan er wat van.

Met zo’n ploeg kon er dan ook maar één uitslag mogelijk zijn en dat was een vlotte overwinning. Dus 2 op 2. Tot daar ook het aangename weertje. Voor onze 3de wedstrijd tegen DEN Antwerp was het alle hens aan dek. Gelukkig hadden we een echt team bijeen die er alles aan zouden doen om ook onze derde wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het spel werd duidelijk zwaarder door den Antwerp maar ook door de regen. Plotseling stond het 3-0 voor den Antwerp. Het is op zulke momenten dat het echte talent boven komt drijven.

Ik zag direct wie er altijd goed oplet tijdens de trainingen. Iedereen dus!!! Onze passen werden iets sneller gegeven en net iets juister. Gunther, Walter en Dimi bleven elkaar goed vinden en onze mijnenveger Pascal knalde er dan ook netjes eentje bijna door de plank. Merel liet zich ook nog eens gelden en scoorde ook. Eindstand 3-3. Dus lange stroke(vanop ¾ van het veld). We zouden het laten afhangen van onze dames. Na een zenuwslopende reeks was het ons Ann die ons de overwinning bezorgde. Ik moet blijkbaar wat gedronken hebben want dat was de vierde wedstrijd…

Onze spring in het veld black Naomi was ons in de finale wedstrijden komen versterken. Niettemin heeft ook zij ervoor gezorgd dat we lekker mooi hockey zijn blijven spelen. Na een 4 op 4 was het tijd voor de finale. Inderdaad voor diegene die het ondertussen nog niet hadden begrepen we waren die dag gewoon keigoe bezig. Geen gezeur of gezaag, gewoon leuk hockey. Meer moest dat ook niet zijn.

Spijtig was mijn pijp op dat moment zo goed als uit. Was het daarom dat we de finale nipt hebben verloren? Wie zal het zeggen.

In ieder geval was het een meer dan geslaagd toernooi. Gezellige bende en vooral fair play van iedereen. Een inzet die leuk was om naar te kijken. Moest het zijn dat ik iemand ben vergeten dan ligt dat volledig aan mijn beperkt geheugen. Of misschien toch aan…

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.