Sportvoedingsadvies voor jongeren door Stephanie Scheirlynck

"Je bent wat je eet", wordt wel eens gezegd, of anders gezegd, wat en hoe we eten bepaalt in grote maten hoe we ons voelen en hoe we presteren.

Dit geldt des te meer voor onze sportende kinderen, die En moeten presteren op het hockeyeveld en op school En ook nog moeten groeien.

Vandaar dat de junior club op 12 oktober Stephanie Scheirlynck had uitgenodigd om hierover een voordracht te geven. De talrijke aanwezigen kregen een zeer heldere en gebruiksvriendelijke uitleg over hoe een evenwichtige maaltijd en tussendoortjes moet worden samengesteld voor en na trainingen en wedstrijden. Wat opviel is dat er geen dure drankjes of supplementen vereist zijn om dit te bereiken. Uiteraard wordt dit ook uitvoerig uit de doeken gedaan in haar boek, het "sportkookboek voor kinderen".

Stephanie is zo vriendelijk geweest om voor alle geïnteresseerden dit nog eens samen te vatten via enkele online video's zoals in onderstaande mail van haar beschreven wordt.

Ik hoop dat de waardevolle uitleg die ze geeft door iedereen geawaardeerd en waar mogelijk toegepast zal worden zodat onze jeugdploegen nog beter gaan presteren.

Deze voordracht paste in het gezondheidsthema waar de junior club dit jaar aan wil werken, we plannen in het voorjaar ook een voordracht over sportblessures op het hockeyveld. Tevens zijnde ehbo kits beschikbaar, we zullen deze de volgende weken verdelen aan de manager/coach van elke jeugdploeg.

(Als jullie initiatieven zoals deze willen steunen kan dit door de junior club te steunen, koop daarom dus dit jaar jullie kerstboom op dragons, volg daarom volgende link http://www.dragons.be/nieuws/966-junior-club-kerstbomen-actie. Indien je meer zou willen weten over de junior club of lid zou willen worden kan je steeds mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Sportieve en gezonde groeten

Roderik Deleersnijder

Beste ouder,

Ik wil je graag bedanken om woensdag de sessie rond sportvoeding bij Dragons in Brasschaat bij te wonen. Het doet me veel plezier te zien dat je het belangrijk vindt je kinderen van de juiste sportvoeding te voorzien.

Ik krijg als sportdiëtiste regelmatig mensen bij mij op consultatie die me vertellen dat ik hun laatste hoop ben om hun ongemakken te verhelpen of om hun prestaties te verbeteren. Ze lopen meestal jarenlang tegen hetzelfde probleem aan, proberen dit via allerlei supplementen, preparaten en diëten op te lossen. Ik zie ook regelmatig jonge sporters die problemen blijven hebben omdat ze eten als een volwassene of omdat ze eten als een klein kind, en hun voeding dus niet aangepast is aan de ontwikkelingsfase waarin ze zich bevinden.

Jongeren en volwassen hebben absoluut geen baat bij een mirakeloplossing zoals een magisch supplement of één of ander nieuw dieet.

Dit is precies de reden waarom ik ‘De Sportvoedingsformule voor Jongeren’ heb ontwikkeld.

Het is geen wonderdieet.

Het is geen mirakeloplossing.

Het is geen huis-tuin-keuken wetenschap.

Het is een systeem dat je stap per stap leert wat wanneer belangrijk is in het voedingspatroon van actieve jongeren.

Het is een raamwerk dat je meer leert over sportvoeding dan wat 99% van de ouders of begeleiders weten.

Het is een investering in het comfort, het plezier, de prestaties en de gezondheid van kinderen.

Het is gebouwd op solide wetenschap, maar toegankelijk gemaakt voor iedereen.

En ik wil dit programma delen met jou, omdat deze problematiek me zo nauw aan het hart ligt. Ik wil je kinderen ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden. Gedurende maanden heb ik dan ook aan dit programma gewerkt om je alle informatie en hulpmiddelen te geven die je nodig hebt om meteen, op een praktische manier van start te gaan.

Je vindt via deze link ook 3 gratis video’s, die een beetje samenvatten wat we woensdag hebben besproken.

Hier zijn enkele resultaten van mensen die de informatie uit dit programma volgden:

  • betere prestaties in de sportclub en op school
  • minder blessures omdat het herstel na een inspanning veel sneller verloopt
  • minder schommelingen in het humeur omwille van meer energie uit de juiste soorten voeding
  • jaar na jaar betere prestaties omdat de ontwikkeling en de voeding goed op elkaar werden afgestemd

Ik heb dit programma gemaakt omdat ik niet iedereen persoonlijk kan begeleiden gedurende meerdere sessies. De informatie die je in De sportvoedingsformule voor jongeren krijgt is groter dan wat ik in 10 persoonlijke consultaties kan bespreken. Bovendien krijg je checklists, een gids om te gaan winkelen, testen om je progressie op te volgen, live workshops en meer.

Er zijn al verschillende mensen die hun deelname aan dit programma bevestigd hebben, dus het aantal beschikbare plaatsen wordt kleiner en kleiner. Als de juiste (sport)voeding voor jongeren je interesseert dan is dit een kans die je niet mag laten liggen.

Fijn weekend,

Stephanie Scheirlynck

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.