G-Hockey_Drakentornooi_2024.jpg
images/stories/s23-24/line_up_D.jpg
images/stories/s23-24/line_up_H.jpg
Dames_1_9524.jpg
H1_2023_24.jpeg
Mansion_in_brand.jpg
previous arrow
next arrow
G-Hockey_Drakentornooi_2024.jpg
images/stories/s23-24/line_up_D.jpg
images/stories/s23-24/line_up_H.jpg
Dames_1_9524.jpg
H1_2023_24.jpeg
Mansion_in_brand.jpg
previous arrow
next arrow

Kom spelen bij Dragons

 

Arbitrage: De snelste weg naar een (internationale) Top-Hockey-Carrière

KHC Dragons start twee mentorship programma’s op.

Om het aanbod aan scheidsrechters te vergroten en de kwaliteit van de scheidrechters én (jonge) spelers te verbeteren is de equipe “Arbitrage” hard aan het werk gegaan om 2 mentorship programma’s op poten te zetten. 
De opleidingen passen in de ambitie van Dragons om op termijn in te zetten op de best-in-class holistische ontwikkeling van spelers, scheidsrechters én staf.

Het “Start-to-Umpire” programma richt zich op de begeleiding van jonge spelers (U11-12) in zowel het theoretische als het praktische gedeelte van het fluiten. Dit kan de eerste “fluitvrees” wegnemen om effectief Dragons Arbiter te worden. Onderzoek heeft aangetoond dat het fluiten van wedstrijden de inzichten in het hockeyspel doen verbeteren en dat actief arbiteren bijgevolg resulteert in betere spelers!

Vanaf U14 zijn alle spelers verplicht een theoretisch “Drillster” examen af te leggen en op die manier worden alle jongens en meisjes een potentiële “Dragons Arbiter”. De spelers krijgen voor dit examen inloggegevens toegestuurd aan het begin van hun eerste seizoen. Ouders van alle leeftijdscategorieën kunnen altijd een Drillster login aanvragen en we moedigen graag iedereen aan om dit examen af te leggen.

Heb je al een Drillster examen afgelegd en wil je af en toe fluiten voor andere ploegen om ervaring op te doen, meld je dan zeker aan bij de “Toppers die fluiten”. In deze whatsapp groep kan je zelf als team (manager) ook een arbiter zoeken door een hulpvraag te lanceren. Aanmelden tot deze groep kan via de categorie verantwoordelijken.

Uit de Dragons Arbiters worden beloftevolle kandidaten geselecteerd voor de “Club Umpire Potentials” (CUB). Onder het toezicht van een ervaren mentor wordt deze groep begeleid naar een hoger niveau, met als doel het behalen van het “Club Umpire” certificaat. Deze werkwijze wordt in de tweede seizoenhelft getest en geëvalueerd en hopelijk zal de eerste nieuwe lichting “Club Umpires” aan het einde van dit outdoor seizoen afzwaaien.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk Draken de piramide te laten beklimmen (zie onderstaande figuur) en de talenten te vinden die het zullen schoppen tot Nationaal Scheidsrechter, een traject dat Dragons natuurlijk ook volop (onder)steunt.

Wie interesse heeft in de programma’s kan altijd een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wist je trouwens dat Dragons in de toekomst verplicht wordt om bepaalde quota aan Club Umpires aan te leveren?
Inderdaad, de Koninklijke Belgische Hockeybond legt de clubs op om stelselmatig meer “gecertificeerde” scheidsrechters of “Club Umpires” in te zetten. Club Umpires zijn scheidrechters die bij de bond een praktisch examen succesvol hebben afgelegd.

In dit seizoen (22-23) moet voor de U14 ploegen die in Nationale 1 reeksen spelen, 1 van de scheidsrechters een Club Umpire zijn. In de tweede ronde van dit seizoen komt dit neer op 12 wedstrijden en dus 12 Club Umpires per weekend. Een “Club Umpire” van de thuisploeg fluit dan samen met een Nationale Scheidsrechter, wat betekent dat er per weekend 2 Club Umpire voor Dragons (GU14-1 en BU14-1) nodig zijn voor de thuismatchen.

Geleidelijk wordt deze verplichting verder uitgebreid voor alle  categorieën van de bovenbouw (zie grafiek hieronder):

 
Onze club is goed vertegenwoordigd in deze reeksen en vandaar is het van belang dat we ons als club hiervoor extra inzetten door de opstart van deze twee programma’s:
"Start-to-Umpire” en “Road-to-Club-Umpire".

 

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.