• Nieuws
  • Olympische studenten worden uitgewuifd

BU19-1, Jeugd, Orée, Nabeschouwing

BU19-1 bevestigen eerste plaats

Zaterdagmiddag 18 oktober: de laatste wedstrijd op het A-veld voor de junioren. De wedstrijd ging om de eerste plek in de competitie en tegen de nummer 2: Orée. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, het onverwachte verlies van vorige week zorgde voor extra druk maar ook extra scherpte. Met een intensieve opwarming was BU19-1 Dragons klaar om de wedstrijd te winnen.

Een sterke start met snelle balcirculatie en na enkele minuten was dat dan ook te zien aan de score. De eerste goal kwam van een goede actie van Jeffrey die de bal goed klaarlegde voor Henri om binnen te tikken. Als een team bleven we vechten voor elke bal en dat loonde. Berend kon de bal onderscheppen in een goed doorgezette press en de bal meteen naar Henri spelen die met een backhandshot de bal laag in de verre hoek kon schieten.

Dragons was duidelijk de beste ploeg, het tempo bleef hoog en dat zorgde voor een goede goal van Jeffrey waarbij Thibaud Leyssens een mooie individuele actie op de achterlijn maakte om dan de bal naar Jeffrey te passen. Orée wist niet wat doen met onze press, Berend kwam alweer goed aanlopen en onderschepte de bal waarbij Henri de bal kreeg en in een keer op Jeffrey kon spelen die de bal in één tijd binnen flatst. Met 4-0 op het scorebord gingen we met een goed gevoel de rust in.

Na een iets minder sterke start in de tweede helft maakten we toch nog een mooie goal waarbij Sander een goede actie op het middenveld startte en achteraf nog een goeie bots bal richting tweede paal bracht en Jeffrey hem op de volley erin knalde. Dan kwam er een periode waarbij we veel balbezit hadden en Orée zich een beetje liet terug zakken en op de counter speelde. Dat zorgde dan ook voor een eerste goal van Orée die goed uitgespeeld werd op de counter.

Daarna bleef het lang 5-1 door enkele kaarten langs beide kanten waardoor beide ploegen zich terugtrokken, maar de laatste aanval van de wedstrijd voor Orée zorgde toch nog voor een tweede goal. Het was een hard backhandshot van buiten de cirkel die goed werd aangeraakt door een van de spelers en onhoudbaar in de bovenhoek vloog.

Een waardig afscheid van ons A-veld, dat nu een nieuwe toplaag krijgt. Volgend weekend is er geen officiële wedstrijd maar om het wedstrijd ritme aan te houden hebben we een goeie oefenmatch tegen het Nederlandse Push in Breda.

Boys U 19 Dragons- Heren 1 Eindhoven (15 oktober 2014)

Afgelopen woensdag kregen we de kans om een geweldige oefenpot tegen Heren 1Eindhoven ( de ex-club van onze trainer/ coach Jan Willem) en Dragons kennende grepen we die kans met beiden handen. Het was een sterk team maar natuurlijk niet sterk genoeg voor de draken van Brasschaat. We wonnen uiteindelijk met 2-1, dankzij en goal en assist van Jeffrey Van Aart.

Boys U19: Rasante - Dragons (11 oktober 2014)

We begonnen de match met onze gedachten nog bij de vorige overwinningen en dachten dat Rasante een hapje zou zijn. Al snel bewezen ze ons het tegendeel en joegen ze door middel van hun sterke pc 2 ballen in de netten. Onze eerste helft hadden we wel kansen, maar waren we te slap in het afwerken en hadden veel ongeluk met een bal van Henri Raes die terug ketst van de paal. Met twee goals tegen gingen we de rust in, stelden we elkaar scherp en vastberaden stonden we op het veld klaar voor de tweede helft. En of we klaar waren, al snel stond het terug gelijk dankzij een 2 goals van Henri Raes. Al snel zakte we terug naar het niveau van de eerste helft en gaven de match uit handen, met op het einde de doodsteek van Rasante. De match eindigde met 3-2.

Soms win je, soms leer je.

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.