• Nieuws

Taptoe 2016 op Dragons

Voor de derde keer wordt er in Brasschaat een militaire taptoe georganiseerd. Deze vindt plaats op 1 juni, om 201.15u op Dragons. (Gratis toegang)

Een taptoe is een show / concert door militaire muziekkapellen.

Oorspronkelijk was de 'taptoe' een militair trommelsignaal, eventueel aangevuld met hoorn of trompet, om aan te geven dat soldaten uit de kroegen in de stad naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen 'den tap toe' moesten doen en geen bier meer mochten tappen. De tamboers trokken door de straten en gaven dit signaal vanaf 21:30 uur tot aan de avondklok van 22:00 uur.

Tegenwoordig is het taptoe-signaal een trompet-signaal waarmee een taptoe-show wordt afgesloten, en daarmee een onderdeel van de finale van de show.

Vier jaar geleden vond in het Louis De Winterstadion de eerste editie van deze militaire taptoe plaats. Achteraf bleek het publiek iets te ver van de muziekkorpsen te zitten. “Er was inderdaad te weinig interactie. Daarom weken we voor de tweede editie uit naar het grote grasveld voor de Hemelhoeve. We kregen daar de beschikking over een tribune van defensie. De taptoe werd gekoppeld aan een historische evocatie met een artilleriestuk. Jammer genoeg kunnen we die tribune niet meer krijgen”, zegt schepen van Militaire Aangelegenheden Luc Sevenhans (N-VA).

“We wijken daarom uit naar het hockeyveld van Dragons. Daar is een ruime tribune en staan de muziekkorpsen niet ver van het publiek. Hopelijk kunnen we de traditie daar later nog een tijd verderzetten.

Programma

  • Koninklijke Muziekkapel van de Belgische luchtmacht
  • Koninklijke Muziekkapel van de lokale politie Antwerpen
  • Antwerp metropolitan pipe band

Waarnemend burgemeester Koen Verberck en commandant van het Bataljon Artillerie, Luitenant Kolonel Stafbrevethouder Geert Bouchez nodigen u en uw partner uit op de militaire taptoe. Die vindt plaats op woensdag 1 juni 2016 om 20.15 uur op het veld van hockeyclub Dragons, Gemeentepark 12.

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.