• Nieuws

Dragons wint bronze medaille in EHL

In de laatste wedstrijd van het seizoen doet Heren 1 wat wij soms te gewend zijn, maar graag zien: winnen.

In de wedstrijd om het brons neemt Dragons met 1-3 de maat van Engelse vice-kampioen Wimbledon. De wedstrijd is een knap einde van een prachtig seizoen.

Negen maanden geleden krabden de meesten Dragonsfans zich serieus achter de oren bij het zien van de selectie. Ten opzichte van vorig seizoen waren vier sterkhouders vertrokken en kwamen enkele jongere in de plaats. De krappe kern van Jean Willems laat ook in de Europese troostfinale zien, dat ook deze groep genoeg kwaliteit heeft om Wimbledon opzij te zetten. Tegen het einde van het eerste kwart sleepte Alexander Hendrickx Dragons verdiend op voorsprong. Eén van de sterkste sleepers in de Belgische competitie laat James Bailey geen antwoord. 0-1. Wimbledon dreigt af en toe, maar de D-Side geniet in het tweede kwart vooral van de technische hoogstandjes van tovenaar Florent Van Aubel. Na 5 minuten in dat tweede kwart schenkt Thomas Briels zichzelf en de hele club nog een afscheidscadeau. In z’n laatste wedstrijd in het shirt van Dragons weet hij de 0-2 voor Bailey te duwen.

Na de rust speelt Dragons de wedstrijd zeer degelijk uit. Uiteraard nog enkele leuken kansen. De verschroeiende uithaal van Jeffrey Thys spat nog uit elkaar tegen de dwarslegger. Dragons verliest daarna nooit de controle over het spel. In de laatste minuten profiteert Dragons wanneer Wimbledon met een vliegende keeper speelt. Robert Rubens staat op de goeie plek als de Engelse defensie de bal mist. 0-3. De bronze medaille is verdiend binnen. Een late treffer van Phil Roper kan daar weinig aan veranderen. Een tiende landstitel en Europese medaille bekronen een knap seizoen de ambitie voor volgend jaar liggen opnieuw hoger. Eerst vakantie en aftellen naar een nieuw seizoen van Heren 1.