• Nieuws

BU19-1

BU191 behaalt klinkende overwinning

 

We moeten natuurlijk een beetje voorzichtig zijn in de aanhef van een wedstrijdverslag, maar met "klinkende" gebruiken we wel een eufemisme.

We moeten natuurlijk een beetje voorzichtig zijn in de aanhef van een wedstrijdverslag, maar met "klinkende" gebruiken we wel een eufemisme. Auditief zou "donderende" of "knetterende" een betere uitdrukking zijn "verpletterend" is misschien té zwaar gekozen. Feit blijft dat een 2 – 7 uitslag superlatieven verdient.

Het hockeyfeest op La Rasante begint, zoals de foto duidelijk maakt, in opperste concentratie. Er wordt nog een veter dichtgeknoopt, nog wat jeuk weggekrabt, even zoeken waar de rest van het team is, een armpje raar opgetrokken. Kortom alle kleine rituelen die behoren tot een goede voorbereiding. En dan gaat het los; die jongens van Rasa weten niet wat ze zien. Na een eerste mislukte Dragons doelpoging volgt direct een succesvolle. Het is overduidelijk waar Dragons voor gekomen is: drie punten, veel doelpunten en (het allerbelangrijkste) goed hockey.

En goed hockey is het; de ene actie is nog mooier en effectiever dan de andere zowel achter, midden als voor. Een echte team prestatie waarin de hand van de Argentijnse meester zichtbaar is. Tot groot verdriet van enkele zeer deskundige toeschouwers klonk overigens niet één keer "Roestieg" vanuit de Dragons dug-out. Deden ze het zo goed? In ieder geval zo goed dat BU19 1 na drie wedstrijden met een mooi doelgemiddelde op de vijfde plaats staat. Gewoon vast houden dus.

Zaterdag thuis om 15.00 staat de topper tegen kwaliteitstegenstander Racing op het programma, een aanrader ook zonder kreeftenbuffet.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.