• Nieuws
  • Prachtige zondag voor supporters en Fanionteams

BU14-1 naar Junior EHL in 2023

Overwinning tegen Uccle Sport katapulteert Dragons BU14-1 naar Europees hockey!!

Wie anders dan Vincent Roels, manager van het succesteam BU14-1, kan beter beschrijven wat er zich afgelopen zondag op de Wilrijkse pleinen heeft afgespeeld? Het uitgebreide verslag is dan ook geheel van zijn hand. En geloof ons, het leest als een page-turner ... 

Na een geslaagde heenronde in Nationale 1-B, waar ons team slechts 1 keer gelijk speelde, zijn we terecht herfstkampioen gespeeld in onze reeks. Die eerste plaats gaf recht op een barrage finale wedstrijd op zondag 27/11 tegen de kampioen uit Nationale 1-A voor het felbegeerde EHL ticket! Een doel dat we als ploeg al vooropgesteld hadden eind augustus! #oneteamonedream!

Er werd niets aan het toeval overgelaten. Tijdens de vrijdag training werd er geoefend op shootouts, bepaalde spelers kregen wat meer rust tijdens de laatste competitie wedstrijd, er werd een extra stretching sessie gehouden op zaterdag, er werd beslist om onze teambuilding en teametentje van zaterdag te verschuiven naar later en ook na onze laatste wedstrijd thuis tegen Braxgata werd er niet gevierd. Verder werd Lucas als 16de speler opgeroepen als extra reserve in geval van blessures en Frank vervoegde het team als T2 en assistent van onze topcoach Sebas. De volledige focus lag op die ene grote finale van zondag tegen Uccle Sport, een heel technische ploeg die ook slechts 1 keer gelijk had gespeeld in haar reeks! Kortom, een topaffiche tussen de 2 beste Belgische teams uit BU14 van het moment.

De finale werd gespeeld op de mythische locatie van de Wilrijkse Pleinen, de thuisbasis van onze Red Lions en Red Panthers en waar reeds menigmaal hockeygeschiedenis werd geschreven. Denk maar aan de remontada van de Red Lions tegen Duitsland op het EK 2019. De Red Lions werden op dit veld voor het eerst Europees kampioen in 2019 en veel van onze spelers en ouders zaten destijds in de tribune. Elke hockeyspeler wil op deze magische plek uitblinken. Het feit dat we onze wedstrijd mochten voorbereiden en spelen op zo’n unieke locatie gaf onze boys extra motivatie.

Onze topcoach Sebas had zijn game plan klaar en sprak de boys een laatste keer toe alvorens het veld op te gaan. De adrenaline steeg naar een hoogtepunt maar onze boys waren er klaar voor en hadden er zin in! Terwijl de talrijke supporters stilaan plaats namen langs het veld, voorzien van de nodige vlaggen, toeters, sjaals en zelfs bengaals vuur begonnen onze boys aan hun opwarming. Maar hoewel ons team een seizoen lang gespaard is gebleven van blessures viel Matthieu (een van onze draaischijven op het middenveld) net voor de start van de wedstrijd geblesseerd uit. Een aderlating voor de ploeg en even was er twijfel bij de boys. De coach moest zijn game plan herzien en de boys even terug oppeppen!

De line-up was zenuwachtig door het uitvallen van Matthieu maar dankzij de oorverdovende aanmoedigingen van onze talrijke supporters kwam de rust en het geloof in eigen kunnen terug in de ploeg. Onze boys startten uitstekend aan de wedstrijd en hadden de beste kansen en het meeste balbezit. Er werd voor elkaar gevochten en voor elke bal gestreden. Een beetje tegen de gang van het spel in kwam Uccle Sport op voorsprong na een mooie combinatie. Onze boys reageerden direct door het speltempo nog op te krikken en met onze snelle rushes op het middenveld deden we de tegenstander pijn. Vrij snel maakte Gotyé gelijk waardoor het zelfvertrouwen van de ploeg een enorme boost kreeg. Kapitein Caspar nam de ploeg op sleeptouw en was alomtegenwoordig. Onze verdedigers Valvy, Vic, Alex, Mika en Thomas stonden pal en gaven geen krimp. Hockeyen vanuit de organisatie en de ruimtes klein houden werden goed nageleefd. Onze middenvelders Caspar, Daniel en Maxim liepen de longen uit hun lijf en met hun technische skills werd de structuur van Uccle Sport aan flarden gespeeld. En net wanneer je denkt dat je de match controleert valt er opnieuw een sleutelspeler uit. Alex viel geblesseerd uit net voor de rust en opnieuw moest de ploeg reageren op deze tegenslag.

Tijdens de rust had Sebas zijn handen vol om de ploeg opnieuw te hertekenen door het verlies van Alex en Matthieu. Ondertussen was onze privé kiné Kim druk bezig met beide spelers. Matthieu was definitief out voor de volledige wedstrijd maar Alex geraakte wel terug speelklaar voor de tweede helft met dank aan de goede zorgen van Kim! De tweede helft begon opnieuw aan een hoog tempo en onze boys roken bloed en gingen op jacht naar die winnende goal. Na een prachtige combinatie kwam de bal bij William die even een technisch hoogstandje liet zien en de bal prachtig in doel mepte. 2-1 voor Dragons en virtueel geplaatst voor de EHL! Onze aanvallers duwden door op zoek naar dat verlossend 3de doelpunt. Lex en Jack liepen in de rug van onze spitsen telkens perfect de ruimte in waardoor Gotyé, Louis en William gemakkelijk gevonden werden in de aanvallende cirkel. Maar de keeper en de verdedigers van Uccle Sport stonden pal en pareerden onze talrijke kansen. Naargelang de tweede helft vorderde, nam de vermoeidheid toe en steeg de stress bij vele spelers. Op 7 minuten van het einde maakte Uccle Sport er 2-2 van. De thriller was compleet en beide ploegen gooiden alles in de strijd om alsnog die winning goal te maken. Dragons was er het dichtste bij met enkele PC’s op rij maar de bal wou er niet in.

De match werd uiteindelijk afgefloten bij een 2-2 eindstand en de thriller was nu helemaal compleet, shootouts moesten gaan uitmaken wie de winnaar van deze felbevochten finale zou worden. Een finale tussen 2 heel technische ploegen met wederzijds respect voor elkaar! Coach Sebas maakte zijn lijstje met shootout specialisten terwijl onze keeper Basje nog even werd opgepept en enkele tips meekreeg. Wat volgde was een ware rollercoaster van emoties! De eerste shootout van Caspar ging er mooi in, de volgende 2 werden gemist maar ondertussen pakte onze keeper Basje uit met 3 uitstekende parades. Wat een wereldmatch heeft die gespeeld! Vervolgens dribbelde lefgozer Gotyé de keeper van Uccle Sport om dan op met een lob de bal weg te leggen in het verste zijnet (wereldgoal). De laatste shootout van Uccle Sport ging er in waardoor alle druk op Louis kwam te liggen. De rest van de ploeg stond arm in arm en met ingehouden adem te kijken hoe Louis begon aan zijn shootout. Het was alsof die fase plots in slow motion werd afgespeeld, de langste 8 seconden van ons leven! Louis liep recht op de keeper af die agressief uit zijn doel kwam, draaide mooi rond zijn as om dan, zoals alleen Van Aubel het kan, de bal mooi voorbij de keeper in doel te pushen. De extase was compleet, Dragons BU14-1 wint de finale tegen Uccle Sport in de shootouts met 3-2 en mag België vertegenwoordigen op het Junior EHL toernooi in 2023! Onze boys zullen het daar opnemen tegen een Nederlands, Duits en Spaans team. Een hele eer voor ons team om de kleuren van onze club èn ons land te mogen vertegenwoordigen op dit internationaal toernooi!

Proficiat Alex, Lex, Basje, Gotyé, Maxim, Caspar, Daniel, Matthieu, William, Valvy, Vic, Jack, Thomas, Louis, Mika èn Lucas voor deze memorabele teamprestatie!
ONCE A DRAGON, ALWAYS A CHAMPION!
Ook wens ik onze coach nog extra te bedanken voor de professionele omkadering van onze boys! De manier waarop je ze rustig houdt en er een hecht team van maakt is indrukwekkend! Dit team vecht voor elkaar en voor hun coach! Well done Sebas!
Tot slot een dikke merci aan al die talrijke supporters, ouders, broers en zussen, grootouders, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen! Bedankt om onze boys tot het einde aangemoedigd te hebben. We hebben jullie steun vanuit onze dugout gevoeld!
Last but not least wens ik het team van Uccle Sport BU14-1, hun staff en supporters te bedanken en feliciteren voor hun respectvolle en sportieve houding voor, tijdens en na deze spannende wedstrijd. Een mooi voorbeeld van hoe sport eruit moet zien! Bravo!

 

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.