Heren HERA - DRAG : 2-2

Heren 1 verliest twee punten op Herakles

Terwijl de ballenjongens nog worden aangekleed, zoekt Dragons reeds van acquit de aanval over de grond en door de lucht. De oude tijden van “Zoulou” en “Stumpe” herleven. Flitsende acties brengen de Herakles-verdediging in verwarring maar de eerste keer dat Herakles in de Dragons cirkel verschijnt, is het meteen raak. De 1 - 0 is een tegenslag maar de mouwen worden opgestroopt en de aanval onverdroten voortgezet.

Bij de 3de PC heeft Shane het vizier op scherp en wordt de stand terecht gelijk getrokken.

Herakles gaat dan wat hoger spelen en de druk op het Dragons doel wordt opgevoerd waardoor het uitverdedigen niet altijd even soepel gaat. Vanuit het middenveld blijft Dragons met goed technisch en tactisch hockey het betere van het spel houden.

Dat blijkt eens te meer wanneer weer een hoge bal over rechts door razendsnelle Timo briljant uit de lucht wordt geplukt. Met volle overtuiging en controle stapt hij de cirkel in en met een vlammend schot passeert hij de keeper van Herakles. Hockey om van te smullen!!

De fysieke inzet van Herakles voorkomt een verdere uitbouw van de Dragons score. Met een verdiende 1 - 2 gaan we aan de thee.

In het derde kwart zoekt Dragons weer de aanval als beste verdediging. Herakles blijft evenwel geloven in een goede afloop. Onze verdediging is alert, Tobi blijft zijn mannetje staan en houdt met een aantal knappe reddingen de schade tot dat ene doelpunt beperkt.

Als Tommy op een paar minuten van het eind getorpedeerd wordt, is de strafbal meer dan terecht. Herakles ontloopt echter een zekere nederlaag als de bal over de doellat verdwijnt.

Dit is een teken voor Herakles dat een gelijkspel nog mogelijk is. Met 11 veldspelers wordt in de voorlaatste minuut een PC omgezet in een doelpunt en de eindstand op 2 - 2 vast gespijkerd.

Wanneer het soms oogstrelende hockey wordt aangevuld met een opgevoerd scorend vermogen en verdedigende efficiëntie in de eigen cirkel, kunnen we in de tweede competitiehelft nog heel wat punten bijschrijven.

Met dit gelijkspel, gaan onze Heren als 3de in Ere-Afdeling A de winterstop in.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.