Dames WELL - DRAG : 1-2

Dames winnen met 1-2 op Wellington !!

 In het voorlaatste duel van de eerste ronde, moesten onze Dames het uit tegen Wellington opnemen.

Goed nieuws: Flor was hersteld van haar inzinking tijdens de thuiswedstrijd tegen Antwerp (21/10) en was terug in staat om vol aan de bak te gaan.
Minder goed nieuws: onze “grannie” Stephanie Rummens zal voor lagere tijd wegvallen vanwege een aanhoudend rugprobleem - #comebackstronger.
Door het uitvallen van Stephanie, beleefde de derde van de gezussen Marien, Alix, haar debuut bij Dames 1!

Over een hockey-generatie gesproken: 3 zussen (15, 16 en 18 jaar) samen bij Dames 1. Een waar unicum in het hedendaagse Belgische Hockey !!

De wedstrijd begon erg hectisch en onze speelsters worstelden om de wedstrijd in de beginfase onder controle te krijgen. Daardoor kreeg Morgane, die ook haar debuut maakte als keeper voor de Dames 1, kans om zich te bewijzen.

In het tweede kwart controleerden we de wedstrijd veel beter en kregen we enkele kansen en PC’s die we helaas niet konden omzetten in goals.

In tegenstelling tot de vele kansen die we kregen, viel na een misverstand in de verdediging, het openingsdoelpunt voor Wellington.

Als reactie op deze eerste treffer, speelden de Dames nog krachtiger vooruit en na een mooie actie van Vico op de baseline, die vervolgens de bal naar de tweede paal speelde, deed Manon de bal in het Wellington-doel verdwijnen (tot grote vreugde van de trainer !!) - #secondpost.

Met veel kaarten in de tweede helft, waren we vaak in de minderheid en moesten we beroep doen op onze vechtlust. Na een mooi samenspel tussen Carolien Jakus, Anabel en Delphine, belandde de bal bij Flor, die de 1-2 scoorde! #goalmachine.

Kort na deze tweede goal, werd onze damesploeg nogmaals getrakteerd op een kaart. De achterstand en het spelersoverwicht, deed de Wellington-coach besluiten om de keeper te vervangen door een veldspeler zodat Dragons met twee speelsters minder op het veld stonden.

Gedurende de laatste minuten speelden onze Dames het sluw.
De bal werd naar de hoeken geleid en daar gehouden om het spel op die manier af te remmen. De derde overwinning van het seizoen kon zo mee naar huis genomen worden met een mooie derde plaats in Ere-Afdeling A als gevolg.

"Shout-out" naar alle supporters en vooral naar onze geblesseerde teamleden die op deze koude zondag mee naar Brussel zijn gekomen.

Nog één wedstrijd voor de winterstop.
Op 11 november 2018 moeten de Dames op verplaatsing naar Gent waar ze opgewacht worden door de huidige n° 1. Dat onze Dames geen enkele uitdaging uit de weg gaan, zullen ze op dat ogenblik aan iedere toeschouwer laten zien.

Jij komt toch ook ... ?

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.