• Nieuws

Train the Brain

"Je wint wedstrijden met je stick, maar verliest ze met je hoofd..."

Een fluwelen techniek, een soepele fysiek, mooi samenspel en veel passie en strijd, dit zijn allemaal ingrediënten om een goede wedstrijd te spelen.
Hiermee zijn we met de jeugdteams van de club gedurende het seizoen bezig zodat ze tijdens trainingen en wedstrijden beter en beter worden.

Nu is er een nieuw project bijgekomen: Train the Brain.

Dit klinkt misschien wat spannend en eng, maar het is niets anders dan het aanleren vanmentale vaardigheden om tijdens de trainingen, wedstrijden en je verdere bezigheden gedurende de week wat meer in balans te komen en zo een sterkere mindset te creëren.
Denk hierbij aan: doelen stellen, plannen, keuzes maken, omgaan met spanning, communicatie in het team, etc., etc.

Met de coaches van de Top & Opleidingsteams zijn we vorige week met het programma gestart onder bezielende leiding van Shane O’Donoghue. Naast speler van Heren 1 en het Nationale team van Ierland is Shane ook sportpsycholoog en dus dè perfecte persoon om de Jeugd van Dragons op mentaal vlak een stapje verder te brengen.

Niet enkel de coaches van de Top & Opleidingsteams zullen, in diverse workshops, hetTrain the Brain-programma volgen gedurende het verdere seizoen.

Deze week hebben we ook onze Gu16-1, Gu19-1, Bu16-1 & Bu19-1 laten deelnemen aan een kennismaking-workshop. ‘Waarom hockey je?’ was de eerste vraag die de teams kregen voorgeschoteld. Een simpele vraag die toch zorgde voor voldoende verwarde gezichten.

Na de Herfstvakantie zullen er nog 2 meetings worden georganiseerd: één voor alleoudercoaches en één voor ouders. De uitnodigingen hiervoor zullen nog worden verstuurd, maar zo heeft u alvast een heads-up.

Na de winterstop zullen we ook met andere teams olv. Shane aan de slag gaan, om er zo voor te zorgen dat we als club mentaal nog sterker en gezonder voor de dag komen !!

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.