Zondag 7 oktober H1 D1

Zondag 7 oktober weer volle bak ambiance op de club

Om 12u Dames 1 vs Racing en om 15 u Heren 1 vs Watducks
Lunch @ 15,- euro p.p ( zie art op de website)
Afgelopen weekend gingen onze beide topploegen ten onder tegen respectievelijk Watducks bij de dames en Racing bij de heren. Komende zondag gaat er hopelijk gewonnen worden met weer dezelfde ploegen alleen dan nu omgekeerd (dames en heren).
Dames 1 zit een beetje in een impasse. Het geluk lacht de ploeg niet echt toe, want hadden we bijvoorbeeld die onterecht afgekeurde goal en die niet gegeven PC niet tegen gehad, dan stonden 2e of 3e in de Poule. Maar ja ook dat hoort bij sport en dat moet je accepteren. Het is vanaf nu een kwestie van punten pakken waar het kan en zeker niet meer punten verliezen van mindere ploegen.
Racing is promovendus maar heeft de meisjes Raes en Boon, twee zeer ervaren en sterke speelsters , aangevuld met jong talent waaronder de dochters van Jean Willems. Het zal niet makkelijk worden, maar met de supporters steun moet het lukken zondag. Kom op meiden!!

 

 

Heren 1 verloor dan wel ( verslag leest u onderaan) , maar het vertoonde spel is met deze geheel nieuwe ploeg zo vroeg in het seizoen veelbelovend.
Watducks heeft een absolute topploeg die vrijwel onveranderd is tov verleden jaar. Met 5 BNT-ers en nog een aantal buitenlandse internationals, op papier misschien wel de sterkste ploeg. Herakles moest er afgelopen zondag aan geloven door met 10-0 te gaan verliezen in Waterloo. Maar Dragons is Dragons en met niets te vergelijken. Ons sportief DNA heeft ons al menig succes bezorgt en dus zal Watducks met gepaste angst naar Brasschaat afreizen.
Het is overigens de eerste wedstrijd van de 6 wedstrijden tegen ploegen uit Poule B waarbij slecht één keer tegen elkaar gespeeld wordt en thuis of uit bepaald is door loting. Na deze reeks volgen de terug wedstrijden in Poule A. Heren 1 heeft de punten hard nodig dus komt allen supporteren.

Verslag Racing – Dragons ( 2 october)
Dragons heren strijden om de eerste plaats.
Racing begint de wedstrijd voor eigen publiek met overtuiging en zet Dragons de eerste minuten sterk onder druk. Twee doelpogingen worden door de geconcentreerd spelende verdediging teniet gedaan. Door een aantal acties van Flo en Max komt Dragons uit de verdediging en met groeiend zelfvertrouwen wordt vooruit gehockeyd. Als supersnelle Timo alleen door een overtreding gestopt kan worden, verdient Dragons de eerste PC. Met een uiterste inspanning weet de keeper de goed geplaatste bal uit de hoek te ranselen.

Het tweede kwart begint weer met een licht Racing overwicht, door onzorgvuldig spel en goed verdedigen blijft de dreiging echter beperkt. Door energiek hockey op het middenveld weet Dragons de druk op te voeren, maar ook Racing blijft naar openingen in de stugge verdediging zoeken. De twee PC’s die dat oplevert resulteren niet in doelpunten.Hetzelfde spelbeeld dient zich aan na de rust. Met een schitterende PC variant komt Dragons heel dicht bij een doelpunt. Waar de Racing voorzetten van de flanken voornamelijk voorlangs gaan, weten Max, Timo en Flo de ballen gevaarlijk voor het doel van de excellerende Gucassoff te brengen. En dan het inmiddels befaamde vierde kwart, de zeventien-en-een-halve minuut die voor Dragons horen te zijn. Racing denkt daar anders over en bijna uit het niets is de 1 - 0 een feit. Dat is een aansporing voor Dragons om er nog een schepje bovenop te doen. Een ontketende Flo legt de bal panklaar voor Felix die met een brede lach de stand gelijk trekt. De kapitein gaat voor in de strijd en zijn team blijft op jacht naar meer. Zelfs wanneer Racing met een knappe actie door het midden Tobias weet te verschalken geeft Dragons niet op. Een feilloos genomen PC wordt even knap door Tom Boon over het doel getikt. Ook de klok tikt door, met nog twee minuten te spelen wordt een uiterste krachtsinspanning gedaan, maar de 2 - 1 blijft staan. Racing houdt daarmee de eerste plaats vast maar Dragons laat zien vol ambitie, kwaliteit en vertrouwen te zijn voor de komende wedstrijden.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.