Heren1 Dragons TV

Fraaie thuis overwinning op Braxgata.

En ja hoor, het “Come on you Reds” klonk alleen voor Dragons en wel als een strijdlustig duet langs beide lange kanten van het veld.

Toen de blauwe flairs uitgebrand waren nam Dragons ook bezit van het veld en gaf het initiatief door goed hockey niet meer uit handen.

Vroeg in het eerste kwart wordt met een mooie variant de tweede PC door Flo omgezet in het eerste doelpunt. Dat geeft Dragons vleugels na een razendsnelle actie over rechts verschijnt de 2-0 op het scorebord en staat de tijd even stil maar gaat het spel door.

Er valt voor de Dragons fans heel wat te genieten; goede intercepties door de verdediging, schitterende aannames,scoops en passes door de motor op het middenveld en flitsende acties door de aanval.

Na de rust probeert Braxgata wat terug te doen maar twee PC’s worden respectievelijk door de lijnstop en door de doelman gekeerd. Als echter over rechts een bal hard de cirkel ingeschoten wordt kan de tip-in niet meer voorkomen worden.

De wedstrijd lijkt wat in het slop te zitten maar in het laatste kwart laat Dragons zien wat blitz hockey is. Furieuze frivole aanvallen leiden tot een velddoelpunt van (weer) Flo en een mooi verwerkte heuphoge-Henri-rebound.Het kan niet op, om het jongerenkoor te bedanken wordt vóór hun ogen de 5-1 gescoord door Dominic. Drie doelpunten binnen 5 minuten, dat is smullen! De honger is nog niet gestild, maar stevig verdedigen verhindert het ontketende Dragons tot een hogere score te komen.

De Braxgata stroke vlak voor het eindsignaal omgezet in een doelpunt is voor de eer en de statistiek, 5-2.

Zondag 23 september om 15.00 weer een thuiswedstrijd dan staat Beerschot op het menu. Zorg dat u erbij bent.