Dames1 ploeg 2018-2019

Onze Dames1 ploeg 2018-2019

 

Beste leden en vrienden van Dames1!

Na het afzwaaien van speelsters als Laura Patriarche, Axelle Wouters, Chiara Tiddi, Nina van de Veer en Charlotte Derxk heeft de de club gezorgd voor een aantal nieuwe frisse gezichten voor het nieuwe seizoen onder leiding van coaches Robbie Justus en Gilles van Hesteren.
Uit Argentinië is Vico Zuloaga overgekomen. Vico is jarenlang trots speelster van Las Leonas geweest en won onder meer de titel van beste speelster van Argentinië in 2011. Zij heeft tevens de Olympische spelen van Rio gespeeld. Na wat blessureleed zal zij aanstaande zondag haar debuut thuis tegen Namur gaan maken en onze ploeg met name verdedigend beter maken.
Uit Duitsland is Anabel Herzsprung samen met haar vriend Tobias (keeper bij Heren1) naar het park in Brasschaat gekomen. Zij heeft alle nationale jeugdteams van Duitsland doorlopen. Zij zorgt in de ploeg voor zeer goede energie en is als spits qua werklust een voorbeeld voor velen.
Abi Raye speelde vorig seizoen bij Gantoise en is onze versterking voor het middenveld. Abi heeft ruim 150 caps gespeeld voor Canada. Abi is onze nieuwe kracht op het middenveld en zal met haar ervaring een belangrijke rol spelen voor met name onze jeugdige speelsters.
Uit België afkomstig is niemand minder dan Manon Simons. Na altijd voor Herakles te hebben gespeeld heeft ze stap naar onze mooie club gemaakt. Zij speelde 97 wedstrijden voor de Panthers en is een grote versterking voor onze aanval. Manon zal dit seizoen de 2e helft in Zuid Afrika gaan studeren maar zal volgend jaar wederom op onze velden te bewonderen zijn.
Van Brugge via Victory is Morgane Spaey ons komen versterken. Zij is een jonge talentvolle keeper die samen met Marie Goethals er voor zorgt dat het niveau van onze keepers omhoog gaat. Zij is een goede belofte voor de toekomst.
Naast een aantal externe versterkingen kunnen wij met trots mededelen dat Margaux Struyf en Delphine Marien zijn toegetreden tot de selectie van Dames1. Beide speelsters zijn pas 16 lentes jong en spelen dit seizoen vast in Dames 1. Zij vormen samen met Ophelie Marien, Victoria de Mol, Anso Roels ( nog even geblesseerd maar de 2e helft van het seizoen weer van de partij) en Eline Roels tot de jonge eigen kweek van Dragons. Leuke notitie is dat Fleur Verboven, 15 jaar, tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen haar debuut heeft gemaakt. Er is bij Dames 1 dus veel ruimte voor jeugdige talenten wat als trigger voor alle meisjes in de jeugdopleiding van Dragons moet gaan werken.
Dit seizoen blijven we ook bouwen met de kapitein van de Young Red Panthers Carolien Jakus, de (intussen bijna Belgische) Argentijnse Cinda Sosa en de zussen Flor en Coti Teves.
Uiteraard niet te vergeten en altijd paraat : - de ervaren speelsters met lange Dragons carriere -  Steph Rummens, Titi De Vooght en Kapitein Steph De Groof.

De competitie is 2 wedstrijden jong en onze start is niet helemaal geweest zoals gewenst. Een 0-1 nederlaag tegen Gantoise thuis en een 2-2 uitslag op White Star waren de resultaten. Aanstaande zondag spelen de dames thuis tegen Namur. Een wedstrijd waar 3 punten moeten worden gepakt. Het doel dit seizoen is de Play-offs te halen en dus een stap verder te gaan dan het vorige seizoen. Een mooie mix van eigen kweek (jeugd en ouder) en "buitenlandse" speelsters moeten er voor zorgen dat Dames1 dit seizoen weer leuk fris en aanvallend hockey gaat combineren met zakelijkheid. Frivoliteit plus killersinstinct moet leiden to de gewenste resultaten. De dames en staf doen er in elk geval alles aan zo goed mogelijk voor de dag te komen en zich te presteren als een waardig Dragons Dames 1 team!!

Kom onze dames aanmoedigen bij de thuiswedstrijden (ook leuk als jullie komen bij de uitwedstrijden!!) te beginnen aanstaande zondag 16 september thuis om 12:00 tegen Namur.

Tot aan de zijlijn!!

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.