De enige echte Derby

Antwerp H1 speelde thuis tegen het nieuwe Dragons

Op de tweede competitiedag treedt het glorieus gepromoveerde Antwerp op eigen veld aan tegen het nieuwe Dragons voor de enig echte Derby.

“ Come on you Reds” wordt door beide ploegen als aanmoediging gezien.

Antwerp laat zich daardoor als eerste inspireren en scoort vroeg in het eerste kwart de 1-0. Dat is de wake up call voor Dragons en de aanval wordt gezocht. Vlak voor het eind van dat eerste kwart wordt een lijnstop van Antwerp, na een prima genomen PC, door Henri efficiënt in een Dragons doelpunt omgezet. In het tweede kwart weet Antwerp een aantal PC’s te forceren die er uitgelopen worden of meisterhaft door Tobias worden gekeerd.

En dan komt de mooiste actie van de wedstrijd, Tommy Willems verschalkt de Antwerp verdediging op magistrale wijze; passeert 1, 2, 3, 4 ( hoeveel waren het er?) verdedigers op de achterlijn en legt de bal panklaar voor wederom, Henri.

Ook na de rust blijft Antwerp op PC’s azen en probeert Dragons met soms oogstrelende aanvallende acties de Antwerp cirkel binnen te dringen. Een flitsende actie van Timothy door het midden leidt helaas niet een score. Een volgende actie van dezelfde speler, nu over rechts, wordt onregelmatig gestopt hetgeen een PC oplevert. Die lijkt slecht genomen maar onder het motto “een slechte PC is moeilijker te verdedigen dan een goede”, vindt een vlammend backhand schot van Shane het doel en bepaalt daarmee de eindstand op 1-3.

De mooie overwinning van Dragons belooft veel goeds voor zondag 16 september als op eigen veld aangetreden wordt tegen Brax. Come on you Reds klinkt dan alleen voor Dragons.