• Nieuws

HEREN1 PLOEG 2018-2019

Dragons Heren 1 is klaar voor seizoen 2018-2019

Beste leden, vrienden, sympathisanten, beste Heren 1 supporters,

De cel tophockey kan niet anders dan met grote trots terug kijken naar de verwezenlijkingen van onze H1 ploeg, het afgelopen seizoen. Daarnaast hebben we nog steeds de beste staf, de beste velden, de beste trainingen, de mooiste supportersgroep, het mooiste clubhuis, in het mooiste dorp van België, middenin de bossen en…… Dragons Heren 1 werd voor het 4 jaar op rij kampioen.

Ondanks dat verlaten een aantal spelers onze mooie club.

Aan de andere kant is het begrijpelijk dat spelers als Arthur, Loic, Alexander, de lucht eens elders willen opsnuiven. Samen met jullie allen, wensen wij hen langs deze weg dan ook een fantastische en leerrijke ervaring toe.

Dat het vertrek van onze jongens, voor de cel tophockey een ware uitdaging betekende, zal u wellicht niet verbazen.

Onze eerste zorg was de “backbone” van de ploeg bijeen te houden; Felix, Jeff, Flo, Robbert Henri en inmiddels ook Timothy en Daan bevestigden snel zodat we van hieruit verder aan de ploeg konden bouwen. Een sterke ruggengraat staat nu eenmaal garant voor een sterk lichaam.

Voor 9 spelers diende de cel tophockey immers waardige vervangers te vinden en aan te trekken:
Vanwege studiestages in de tweede helft van het seizoen ‘18-‘19, werd in gezamenlijk overleg met Fabrice en Thomas besloten om volgend seizoen resp. bij Herakles en bij Antwerp door te brengen. Thomas heeft al wel aangegeven dat het “heilige hockeygras” zich voor hem in Brasschaat bevindt, zodat we er redelijk zeker van zijn om hem in seizoen ’19-’20, maar dan voor een volledig seizoen, terug bij Dragons te kunnen opstellen.
Jerre, “The Legend” ging na een prachtige carrière met “welverdiende rust” en Louis koos voor een uitdagende job in Spanje. We zijn Louis heel dankbaar dat hij gedurende de laatste 8 matchen van de competitie op vrijdag namiddag kwam overgevlogen uit Madrid om zondagavond weer terug te keren. Dergelijke, onvoorwaardelijke inzet van Louis en van zijn teamgenoten ligt aan de basis van de kampioenstitel.

Nicolas Poncelet koos ervoor om terug te keren naar zijn vrienden bij Leopold en Victor Wegnez tekende bij Racing. Arthur (Bloemendaal), Loic (Den Bosch) en Alexander (Pinoké) hebben we reeds eerder vernoemd.

Dragons Heren 1 is klaar voor seizoen 2018-2019
De cel tophockey is er inderdaad in geslaagd om met behoud van de “backbone” van de ploeg en door fantastische transferts, een zeer sterk team samen te stellen.
Heel veel dank hierbij en een groot compliment aan: Manu Leroy, Stephen Butler, Nicolas Demoor, Raf Arts, Jean Willems en Derk Wilten. Ook Bernard Dewamme heeft ons geweldig geholpen om Shane O'Donoghue terug binnen te halen.
De spelers die vertrokken, krijgen een nieuw hockeyleven. Maar het mooie van het verhaal is dat de spelers die bleven ook een nieuw hockeyleven krijgen met een volledig nieuw team en met nieuwe uitdagingen.
Wij informeerden u al over alle transfers via de website, maar we zetten het graag nog eens even op een rijtje:
• Tobias Walter, Goalkeeper, eerste van Duitsland. Hij zal samen met Daan de job klaren in het doel. Daarenboven wil hij zich heel graag inzetten bij de keeperstrainingen waardoor Daan en onze jeugdkeepers de kans krijgen om de knepen van een ware international te leren.
• Luke Noblett, Australische verdediger die jeugdinternational was en de ambitie heeft om in de A selectie te komen. Hij ziet Dragons als zijn springplank naar de top.
• Dominic Uher, verdediger en Oostenrijks International. Speelde 2 jaar bij Daring heeft een hele goede sleep en barst van de ambitie
• Max Lootens, na jaren loyaal te zijn geweest aan Racing, en dankbaar voor de kans die men hem daar geboden heeft, keert hij nu terug naar “huis”. Max ziet een mooie, nieuwe fase bij Dragons ontstaan, waar hij onderdeel van wil zijn.
• Louis Willems, inderdaad ja, zoon van ..., verdediger en talentvol. Komt via Leuven (dat helaas degradeerde) van Orée en is super gemotiveerd om in onze topploeg te kunnen spelen. Louis zal zich eveneens inzetten voor onze jeugdspelers door training en coaching te geven.
• Shane O’Donoghue, middenveld, terug van weggeweest. Shane heeft ondertussen zijn studies afronden in Ierland en wil nu tophockey combineren met het opdoen van professionele ervaring als Mental Coach. Gesteund door zijn vriendin, door het feit dat Bernard Dewamme een ervaringsplaats kon regelen bij MentallyFit en door het feit dat Dragons nog steeds in zijn hart zit en Europese top is, werd de beslissing snel genomen.
• Kirk Shimmins, middenveld en Iers International. Kirk droomde van een transfert naar Dragons, maar had daarenboven zeer hoge ambities voor zijn professionele toekomst en wou internationaal tophockey combineren met een internationale top-opleiding. Dankzij de samenwerking met de Antwerp Management School, konden wij Kirk een schitterende studie Master of Finance aanbieden. Het vervolg laat zich raden ...
• Koen Bakhuis, middenvelder van HGC (NL). Door verscheidene veranderingen bij HGC, zocht Koen een nieuwe uitdaging. Liefst wou hij in het buitenland gaan spelen. Dragons was de eerste ploeg in het buitenland waar hij (en veel Nederlandse hockeyers met hem) aan dacht. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en de overstap zal hem, maar ook ons, goed doen.
• Tommy Willems, aanvaller, één van de grootste talenten van België en inderdaad, ook zoon van Jean. Voor Tommy was spelen bij Dragons altijd een grote droom. Dankbaar voor de kansen die hij bij Racing kreeg, kostte het hem wel moeite om Racing en zijn vrienden aldaar te verlaten. Tommy wil goed integreren in de club, komt daarvoor in Brasschaat wonen en gaat volle bak met de jeugd werken.
• Koen de Waal, onze eigen Koen. Is het geen mooi verhaal: kampioen met de U 19, toen mineuren gaan spelen en vorig jaar Heren 2. Heren 2 is een team met een eigen trainer/coach spelend op het, op heren 1 na, hoogste niveau binnen de club. Heren 2 promoveerde naar de Eredivisie en speelt daardoor komend seizoen top matchen. Een schitterende kweekvijver voor toptalent als voorbereiding op heren 1. Komend seizoen zullen een aantal U 19 spelers, naast de zaterdag, ook op zondag met heren 2 mee mogen spelen. Koen viel bij Heren 2 op en is door Jean in de kern opgenomen.
• Onze eigen jeugd; er waren naast Seba Geers, nog 3 jeugdspelers opgeroepen voor de training selectie van heren 1. Nadat zij gedurende de zomer een fysiek programma doorliepen, konden ze begin augustus de voorbereiding van heren 1 voor een deel meemaken. Na een grondige evaluatie vielen een paar spelers af. Uiteraard niet definitief, maar voor hen kwam de stap naar heren 1 nog net iets te vroeg. Voor Lucas Putters en Mattan Roamen kreeg deze test wel een vervolg. Zij voldeden voor een groot deel aan de verwachtingen, speelden testmatchen mee en trainen ondertussen voorlopig nog mee met heren 1. In eerste instantie gaan zij competitie spelen in de U19 en H2 ( Eredisvisie). Beide teams worden getraind en gecoacht door Richard de Snaijer, nieuw in onze club en een topper uit Nederland. Wat meer kan je als aankomend hockeytalent wensen ?

De voorbereiding van heren 1 was kort en heftig. De laatste test was op Braxgata tijdens het Osaka Prep Tournooi. We speelden (toen nog zonder Shane en Max) gelijk tegen Brax (2-2) wonnen ( zonder Flex) met 3-2 van Hera en de laatste match (compleet) tegen Gantoise werd met 2-0 gewonnen. Veelbelovend dus.

Ons team is klaar voor de uitdaging van komend seizoen.
Beginnen doen we op 2 september, thuis tegen Orée in een totaal nieuw competitieopzet (bedacht door de clubs) waarover u op de website alle info kan vinden.

We hebben fantastische hockeyers!
Aan Jean, Craig, Derk en de rest van de staf nu de taak om met deze spelers, een team te bouwen dat boven zichzelf uitstijgt, op weg naar de 5de kampioenstitel op rij !!

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.