• Nieuws
  • Koen Bakhuis van HGC naar Dragons

Koen Bakhuis van HGC naar Dragons

Koen Bakhuis is 24 jaar en afkomstig van hoofdklasse ploeg HGC uit Den Haag (Wassenaar) in Nederland. 

Hij heeft gespeeld bij DHC Doetinchem tot zijn 14e jaar, daarna 2 jaar voor Upward in U-16 (B1) , U-19 (A1) en Heren 1.

Op zijn 17e ging hij naar HGC vanuit oost Nederland, dus naar de andere kant van Nederland.  Hij begon daar bij de U-19 (A1) en kon meetrainen met Heren 1. Vervolgens speelde Koen 7 jaar in de hoofdmacht van HGC met als hoogtepunt de play-offs in het jaar 2015/2016.  

Koen speelde voorts voor:  Schaduw Nederlands elftal ( talenten groep), Nederlands A onder 18. 

Koen: " Ik heb heel veel zin om bij de Dragons aan de slag te gaan. Dit is een club waar ik mezelf kan door ontwikkelen en tegelijkertijd voor de prijzen kan spelen en niet te vergeten de EHL! " 

Voorzitter Hans Borstlap: "Koen is een speler die bij ons zeer nuttig werk zal gaan doen op het middenveld. Zijn vrienden van HGC noemen hem "een stofzuiger" . Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn ambitie enorm.

Zoals bij veel spelers in Nederland is Dragons een van de favoriet clubs in het buitenland om voor te spelen. Daar zijn wij fier op, en Koen koos ook daarom voor ons. Hij zal geen spijt krijgen en ervaren, dat hij op een zeer hoog en professioneel level gaat trainen en spelen, waardoor zijn wens in vervulling kan gaan, om beter te worden."

Manon Simons zal volgend seizoen de kleuren van Dragons dragen.
 
Eerder dit jaar besliste Manon een einde te maken aan haar carrière bij de Red Panthers.
Na 6 jaar alles gegeven te hebben voor het hockey en voor de nationale ploeg, wil Manon haar levensprioriteiten wat verleggen maar heeft zeker nog sportieve ambities!
 “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging als speelster bij Dragons en hoop samen met de ploeg de hoge ambities waar te maken.”
Wij zijn verheugd met de komst van Manon. Een speelster met haar palmares is een uitstekende aanwinst voor onze ambitieuze ploeg.
 
Palmares Manon :
- 90 caps bij de Red Panthers
- Juni 14: deelname aan het WK in Den Haag
- Juni 15: deelname aan de World League in Brasschaat
- Aug 15: deelname aan het EK in Londen
- Juni 17: deelname aan de World League in Brussel
In oktober 2014 won Manon de "Gouden Stick voor Beloften"

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.