• Nieuws
  • BU11-1 geeft goede voorbeeld

BU11-1 geeft goede voorbeeld

Belgisch kampioen na winst tegen Watducks!

De boys van BU11-1 gingen zaterdag 5 mei op bezoek bij eerste achtervolger Watducks. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor de titel, maar afgaande op de nervositeit en de concentratie voor de wedstrijd was dat duidelijk niet onze doelstelling. Van bij het begin werd er stevig geduelleerd en al na 3 minuten kwamen we via Bill met een heerlijke tip-in over de keeper op voorsprong: 0-1. Lang konden we niet genieten want amper 6 minuten later hingen de bordjes weer gelijk. De thuisploeg had zich duidelijk voorgenomen om het de leiders uit Brasschaat moeilijk te maken en gooiden zich op iedere bal. De kansen bleven schaars maar net voor rust devieerde Victor een staalharde flats van Maxim hoog in doel: perfecte timing (x2...)! Na de rust eenzelfde spelbeeld: Sam, Jayd en Olle verdedigden super secuur en Alexis stond weer als een “muur” te keepen! Langzamerhand creëerden we meer kansen: William zorgde zoals gewoonlijk voor het nodige gevaar met zijn precieze en harde schoten op doel en ook Charlie lag voortdurend op de loer. Uiteindelijk dribbelde Xander zich tussen twee verdedigers de cirkel binnen en knalde de bal in backhand voorbij de verbouwereerde keeper. Met nog één minuut op de klok lag de eindstand vast: 1-3.

Twee wedstrijden voor het einde van het seizoen en met een onwaarschijnlijke 24 op 24 is de Belgische titel een feit!

Als beloning voor hun fenomenaal seizoen mochten onze kampioenen als ballboys fungeren in de beslissende halve finale van de play-offs van H1 tegen Racing; met het gekende resultaat! Van een onvergetelijke ervaring gesproken!

Proficiat met jullie sterke prestatie; Sam, Victor, Alexis, Xander, Maxim, Bill, Charlie, Jayd, William en Olle en nen dikke merci aan onze topcoach Nico!!!