• Nieuws
  • Brons voor trimmers op European Trimhockey Festival Braxgata

Trimhockey

Brons voor trimmers op European Trimhockey Festival Braxgata

In navolging van het goud en brons tijdens het trimtornooi van KHCA zijn onze trimmers er in geslaagd om brons te behalen op het eerste ETF te Braxgata.

Het tweedaagse tornooi werd vooral gekenmerkt door de hitte, zaterdag vlot 28° in de schaduw en alsof dit nog niet genoeg was, zondag 30°! Onze toppers lieten het niet aan hun hart komen, de zweetklieren daarentegen..., de eerste twee matchen werden redelijk vlot gewonnen maar de derde match tegen Real Club de Polo de Barcelona (Polo1) ging het fout 4-3.

Nadien, door omstandigheden met nog maar 1 wissel kwamen wij uit tegen de Kromhouters uit Tiel (NL) Na een spannende match gingen wij na gelijkspel over tot shoot-outs en daar ging het mis, 1-0 voor de Nederlanders, dus geen finale voor ons. Niet getreurd, dan maar voor brons tegen Polo 2 (SP). Om het kort te houden, vanaf nu weten ze in Barcelona dat een Dragons team, op dat moment zonder wissels, liever al strijdend ten onder gaat dan op te geven.

Brons was onze beloning om, niettegenstaande, de keiharde hockey gespeeld door Polo toch door te zetten en te winnen. Een overwinning die wij vooral te danken hebben aan PC Koen (Huygens) die er in slaagde om bij niet minder dan 10 alternatieve PC's, op een totaal van 13, de bal er loepzuiver in te plaatsen!!! Duidelijk de man van het tornooi.

De vrouw van het tornooi was en dit zonder afbreuk te doen aan de fantastische prestaties van alle vrouwen (en mannen) onze keepster Ann Schnaphauf, wat een hitte heeft zij in het keeperspak moeten ondergaan. Bravo!

Op zondag bleken de Spanjaarden andere plannen gemaakt te hebben.(het verlies van de grote finale tegen de Kromhouters van Tiel en kleine finale tegen ons was hen misschien niet goed bekomen, wie zal het zeggen?) Zij trokken naar Brugge om wat cultuur op te doen.

Onze Nederlandse vrienden alsook onze gastheren van Braxgata waren wél aanwezig en hadden er duidelijk zin in. Maar wij ook! Want er was versterking opgedaagd uit onze harde kern en plots was de hitte maar een klein ongemak op weg naar de totale overwinning. Een overwinning die vooral gekenmerkt werd door het ontbreken van de benodigde eretekens. Blijkbaar was er bij de Europese organisatie iets fout gegaan. Niet getreurd, een speekmedolle en wat pinten met de mannen van Brax en Tiel hebben dit leuke tornooi perfect afgesloten.

Dank aan de gastheren, Philippe, Didier en Tom om dit European Trimhockey Festival Braxgata op hun club te hebben laten doorgaan.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.