• Nieuws
  • Rot-Weiss Köln wint EHL

Rot-Weiss Köln wint EHL

De indrukwekkende sterrenploeg van Rot-Weiss Köln verslaat na Dragons in de halve finale ook Oranje-Rood in de finale.

De tien Duitse internationals zijn ook in de eindstrijd efficiënter dan hun tegenstander. Waardoor onze club voor altijd gekoppeld zal zijn met de allereerste Europese titel voor de Keulse club.

De finale komt pas in het tweede kwart op gang wanneer Tom Grambusch Rot-Weiss op voorsprong sleept. Vlak na de pauze lijkt Rot-Weiss op hetzelfde elan door te gaan waarmee ze ook zaterdag Dragons versloegen. Florian Adrians met de 0-2. Oranje-Rood blijft wel kansen creëren, maar is bij vlagen te slordig. Rizwan zal nog wel eens terugdenken aan zijn gemiste kans. Ook Bob de Voogd staat moederziel alleen om uit te halen, maar de pass van Stanzl is dan net niet goed genoeg. Olympisch kampioen Augustin Mazzilli lukt het wel. 1-2. Dan trekt Oranje-Rood de wedstrijd naar zich toe. Uiteraard heeft de Nederlandse grootmacht ook de beste sleeper te wereld op het veld staan. Als Mink van der Weerden mag uithalen aan de kop van de cirkel, weet een volgepakt Drakenstadion hoe laat het is: 2-2. In een spannend 4de kwart zorgt Florian Scholten tien minuten voor tijd voor de winning goal. Daar kunnen drie strafcorners van Mink van der Weerden in de slotminuut niets aan veranderen. Rot-Weiss Köln wint verdiend de EHL. Een mooie finale na een prachtig weekend op Dragons.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.