• Nieuws

GU11-1

GU11-1 Glow in the Dark Kampioen 2017

Op 19 februari trokken onze GU11-1 als de “Fluo Dragons” naar het allereerste Glow in the Dark Hockey Tornooi in Eindhoven.

Een zaalhockey tornooi dat wordt gespeeld in het pikdonker onder blacklight op een lichtgevend speelveld met fluorescerende balken en doel, met een oplichtende bal, geleid door reflecterende scheidsrechters en met spelers getooid in een fluo outfit met dito attributen en een oplichtende stick. Dit alles onder luide beatmuziek en volgens een eigen Glow in the Dark speelreglement. Wat doet een mens anders op een zondag?

Intussen zijn bij ons de eerste veldwedstrijden alweer achter de rug maar in Nederland sluiten ze hiermee het zaalseizoen af.

11 Meisjes D-teams (gecombineerd U11& U12 of het vroegere “miniemen”) uit alle streken van Nederland aangevuld door ons Dragons GU11-1 team nemen het op in twee poules van zes voor de Glow in the Dark Hockey titel.

In de pouleronde speelt elk team tegen elk ander team, vijf wedstrijden te gaan.

Dragons start furieus en kan de eerste wedstrijd afsluiten met een 3-1 overwinning. Het was wel even wennen aan het spel in het donker maar de juffrouwen tonen van in het begin waarvoor ze gekomen zijn: mooi hockeyen, met een flinke dosis fun, en meer goals scoren dan de tegenstander.

De tweede wedstrijd kent een gelijkaardig verloop dat eindigt op 4-1 winstcijfers tegen HCE.

Intussen zijn de Dragonettes flink opgewarmd want in de derde en vierde wedstrijd gaan de teams van HC Mierlo en HC Hoco met 8-0 en 10-0 cijfers voor de bijl. Dit in wedstrijden van 20’!

De laatste poulewedstrijd belooft de zwaarste te gaan worden. De tegenstander heeft drie overwinningen en één gelijkspel behaald. De uitslag van dit duel bepaalt wie de finale zal gaan spelen.

De Nederlandse “Sweet Lake Girls” uit Zoetermeer zetten Dragons van aan het beginsignaal onder felle druk. De strijd woedt hevig tegen een zeer fysiek en technisch sterk team. Onbeschermde lichaamsdelen komen niet ongeschonden uit de duels. Voor Dragons het goed en wel beseft staan er reeds na enkele minuten onheilspellende 0-2 cijfers op het fluo scorebord. Maar onder impuls van een inspirerende coach en de luide aanmoedigingen van de meegereisde supporters die (ze moeten de discobeats overstijgen), komen de Fluo Dragons terug tot op 2-2. Erop en erover denken ze nu in de Dragonshoofden en het wordt inderdaad 3-2 en 4-2. Maar de Nederlandse dames zijn geenszins bereid om “hun” finale zomaar af te staan aan die Belgen uit Brasschaat en knokken zich terug naar 4-4. In een absoluut thrillerscenario en in ware Dragons traditie krijgen die kleine Belgen in de allerlaatste seconden nog een pc. Kalmte bewaren, even diep ademhalen, en dan wordt de bal gelanceerd. Supporters sluiten de ogen, en dan ... de euforie. Bal in het mandje, 5-4 winst op het scorebord en enkele tellen later het affluiten van de laatste poulewedstrijd. Wat een ontlading.

In de finale staat Dragons tegenover de winnaar van poule A. De fluo girls hebben zich voorgenomen om niet in hetzelfde beginscenario te verzeilen en gaan vol uit van eigen kracht. Hoewel de score anders doet vermoeden moeten de meiden vechten voor elke bal, voor elk doelpunt. Het wordt 5-0 en tornooiwinst is een feit.

Een supertornooi is geboren, top organisatie, 4 speelvelden, 24 teams, vele nevenactiviteiten, vriendelijke mensen en overvloedig leuk alternatief hockey. Hier zien ze ons terug! FORZA DRAGONS!

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.