• Nieuws

HJWC2016, U21

Finale plaats voor U21 op WK

Voor het eerst in de geschiedenis plaats het Belgische U21 team zich voor de finale van het WK.

In een zinderende halve finale hebben onze U21 Boys na superspannende shoot-outs de regerende wereldkampioen Duitsland uitgeschakeld en plaatsen zich zo voor de eerste keer in de geschiedenis in een finale van een wereldkampioenschap.

Beide ploegen hielden hun netten gedurende zeventig minuten proper. Onze jonge Belgen, met 5 Dragons mannen, kregen in de eerste helft opmerkelijk meer kansen, toch slaagden zij er niet in om de bal in het Duitse doel te krijgen.

Op gebied van penalty corners liep het aantal gelijk op; België kreeg in de eerste helft 2 pc's toegewezen en Duitsland slechts één. In de tweede helft was de situatie net omgekeerd. Naar het einde van de wedstrijd zetten de Duitsers meer en meer druk, maar de Belgische verdediging stond met Robbert en Loic als steunpilaren vandaag nog maar eens meer dan briljant te verdedigen.

Vijf Belgische en vijf Duitse spelers namen hun verantwoordelijkheid op en stapten richting de 23m lijn om hun ploeg naar een finaleplaats te dribbelen. Poncelet, De Sloover, onze eigen Henry Raes en Robbert Rubens konden hun shoot-out in het doel afwerken. De Duitsers misten de eerste en de laatste shoot-out; België zit in de finale van de Junior World Cup.

Onze Loïc Van Doren werd verdienstelijk gekroond tot Man van de Match. Robbert maakte deze keer de winnende goal.

De finale gaat tegen gastland India en is wederom op YouTube te volgen start om 13u30 (Belgische tijd). Op de foto zit u twee van de Indiërs, die toch wel behoorlijk volwassen eruit zien voor een U21.

Het zal dus een fysiek duel worden, waarbij de Indiërs ook nog eens een thuisvoordeel hebben. Waarschijnlijk zal het stadion in Lucknow vol zitten met uitzinnige Indiërs, maar dat zal onze helden ongetwijfeld enorm inspireren om het GOUD te gaan pakken op deze WK!

Deze topwedstrijd zal live te bekijken zijn op het Play Sports 5 kanaal van Telenet, dat voor de gelegenheid gratis zal open gezet worden. U kan meer informatie terugvinden via de website van hockey.be.

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.