BU19-1

BU19 1 sluit een prachtig seizoen af.

De halve finale van het Belgisch Kampioenschap tegen Orée wordt de laatste wedstrijd van BU19 1 in deze samenstelling

Je meerdere erkennen in een team dat nóg beter is dan jezelf maakt je tot een écht goed team. Natuurlijk, de retoriek "het gaat om de knikkers en niet om het spel" blijft een legitieme drijfveer en kan tot grote voldoening leiden maar een opmerking die uw verslaggever optekende na wedstrijd zegt veel over Dragons' sportbeleving: "we zijn als team gegroeid en hebben samen gepresteerd".

Verliezen is altijd bitter of zuur, nooit zoet maar terugkijkend mogen we vast stellen dat we wat betreft uitvoering én uitslag van een mooi seizoen mogen spreken. De eerste helft van de halve finale tegen Orée was voor Dragons, met kwaliteitshockey door beide ploegen wordt de rust ingegaan met een gelijke stand na een verrassende voorsprong voor Dragons. Orée schakelt dan enkele tandjes hoger, en weet op eigen veld een mooie overwinning uit de strijd te slepen en daarmee de finale te bereiken. Dit is dus de laatste wedstrijd van Dragons BU19 en betekent het grote afscheid; de derdejaars trekken de wijde wereld in, verleggen hun hockeygrenzen en laten de tweedejaars en eerstejaars een beetje verweesd achter. Zo gaat het elk jaar hockeygeneraties lang en altijd komt het goed want de ware Dragons geest wordt elke keer overgedragen. Kwaliteit, inzet, plezier, liefde voor het spel én samenspel.

Het is u misschien opgevallen maar in de verslaggeving worden nooit namen genoemd, in dit geval maak ik, tegen dit goede gebruik in, twee uitzonderingen want zonder Rolo en Marie-Catherine was het niet geworden wat het is: een prachtig seizoen.

Met het cricketbat in de ene en de pen in de andere sluit uw verslaggever af.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.