BU19-1

BU19 1 wederom bij beste vier

Zaterdag 12 Mei is de dag van de waarheid.

De stemming rond het veld is optimaal; oud spelers, vrienden en vriendinnen, vaders en moeders, opa's en oma's bevolken de tribune in blijde verwachting van een mooie pot hockey. Keizer Toni en President Hans zijn in geest en flares aanwezig. Dragons op zijn best.

Ook op het veld, zoals men mag verwachten, is Dragons op zijn best. Er moet gewonnen worden om een plaats in de play-off te veroveren zonder afhankelijk te zijn van het resultaat van de medekandidaat voor de vierde plaats.

Die opdracht is een kolfje naar de hand van een uitstekend voorbereide ploeg. Tegenstander Orée, dat met een klasse team trots het klassement aanvoert, heeft dit seizoen nog niet van Dragons kunnen winnen en is vast besloten het tij te keren. Maar dat is buiten de wilskracht en dadendrang van Dragons gerekend.

Als Dragons met goed hockey op voorsprong komt lijkt de play-off binnen handbereik. Orée geeft zich echter niet gewonnen en trekt de stand gelijk. De talloze Dragons aanvallen in de laatste tien minuten leiden niet tot doelpunten. Het resultaat aan de Avenue Adolphe Dupuiche, waar Leopold Watducks ontvangt, is nu bepalend voor vreugde of verdriet. En vreugde wordt het; mysterieuze krachten in de sport bepalen dat in de afsluitende seconden Leopold een 1 – 2 achterstand weet om te buigen in een gelijkspel waarmee Dragons één punt boven Watducks eindigt en de play-off bereikt.

In de halve finale op 20 Mei komt Dragons het thuis spelende Orée de vierde keer dit seizoen tegen voor wéér een top wedstrijd; een aanrader voor de liefhebber. De aanvangstijd wordt later bekend gemaakt.

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.