Handleiding Onli

Rechten

handleiding onli icon usersHet is belangrijk te weten dat elke speler/lid een eigen persoonlijke login heeft!  Ouders kunnen dus niet in een eventuele eigen fiche de gegevens van hun kind(eren) aanpassen.

Afhankelijk van het type lid, heb je bepaalde rechten binnen “Onli”.  Zo zal een spelend lid bijvoorbeeld toegang hebben tot de eigen ploegpagina, terwijl een trainer dan weer andere rechten heeft.  Indien je denkt dat de rechten niet juist zijn ingesteld, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij kijken het dan na!

Een spelend lid zal in principe volgende opties hebben:

handleiding onli rechten

Account

handleiding onli icon userOnder de tab “ALGEMEEN”, kies het icoontje voor “ACCOUNT”. Jouw accountfiche zal verschijnen.

Elke geregistreerde gebruiker met toegang tot Onli kan dus enkel de eigen persoonsgegevens aanpassen. De juistheid van die fiche is noodzakelijk als basis voor correcte communicatie en administratie. Als nieuwe gebruiker controleer je zeker eerst deze fiche en ook later kan je veranderingen aanbrengen. Sommige velden kunnen niet gewijzigd woirden.  Als daar een fout zou instaan, contacteer je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Onder “Account”, “login” en “ID” kan je zelf de vanzelfsprekende gegevens aanpassen:

handleiding onli account

• Vooral de geel gemarkeerde velden moeten zeker juist zijn
  • Wanneer je bovenaan via “bladeren” en “upload” een foto toevoegt, zal uw profielfoto automatisch op onze website (bij uw team) worden weergegeven.
  • Vergeet zeker niet om onderaan op “opslaan” te knikken !

BELANGRIJK: Naar het adres en e-mail welke terug kan gevonden worden onder de tab "familie" worden facturen en belangrijke documenten verzonden.  Als dat niet juist is, zeker laten aanpassen door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onder het tabblad “sport” kan je uw trainingen en wedstrijden raadplegen!

Bovendien moeten alle spelers onder “ID” een scan van hun identiteitskaart invoeren. Klik op “bladeren” om het bestand (een afbeelding van het type “.jpg”) van de identiteitskaart op uw computer aan te duiden.

handleiding onli id

Tenslotte kan je ook zelf de logingegevens voor Onli aanpassen.  Vergeet weerom niet op "opslaan" te klikken, anders worden wijzigingen in Onli niet bewaard!

handleiding onli login

Iemand opzoeken

handleiding onli icon search Onder de tab “ALGEMEEN”, kies het icoontje voor “ZOEKEN”.

Gewone spelende leden kunnen enkel de gegevens van hun teamgenoten opzoeken! Trainers, managers, coaches en vrijwilligers hebben soms meer rechten!

Afmelden training

handleiding onli icon userKies voor het icoon “TEAMPAGINA”.

Op de teampagina vinden jullie alle profielfoto’s terug (als je die onder “account” hebt toegevoegd) maar ook alle info over trainingen en wedstrijden.
Bovendien kunnen op de teampagina’s foto’s worden toegevoegd.

handleiding onli training 3

Het is verplicht om je af te melden wanneer je niet aanwezig kan zijn op een training!   Afmelden doe je dus NIET door een mailtje aan de trainer, maar enkel via deze procedure in Onli.

Ga naar “Trainingen”, en er zal een duidelijk overzicht gegeven worden van alle trainingen.  Klik achter uw naam op een vakje dat overeenstemt met de training:
handleiding onli training 4

Er verschijnt dan een venster waar je kan aangeven dat je niet aanwezig kan zijn.  Klik dan op “afwezig”,  en vergeet niet een reden op te geven.  Wanneer je niet (tijdig) afmeldt, en toch afwezig bent op een training, zal dat zwaarder aangerekend worden.

handleiding onli training 5

Jouw afwezigheid wordt geregistreerd, en de trainer zal een e-mail ontvangen.  Het schema zal er vervolgens zo uit zien:

handleiding onli training 6

Het is mogelijk om de status alsnog te veranderen door terug op het betreffende vakje te klikken!

Afmelden wedstrijd

handleiding onli icon usersAfmelden voor een wedstrijd verloopt zeer gelijkaardig via “TEAMPAGINA”.

handleiding onli wedstrijden 3

Ook het afmelden voor wedstrijden is verplicht! Jouw manager en/of coach kunnen op deze pagina gaan nakijken wie er al dan niet aanwezig zal zijn.

Klik achter uw naam op een vakje dat overeenstemt met de wedstrijd. Er verschijnt dan een venster waar je kan aangeven dat je niet aanwezig kan zijn. Klik dan op “afwezig”, en vergeet niet een reden op te geven. Het is mogelijk om de status alsnog te veranderen door terug op het betreffende vakje te klikken!

Trainers registreren trainingen!

handleiding onli icon searchOnder de tab “ALGEMEEN”, kies het icoontje voor “REGISTREER TRAINING”.

Trainers moeten hun trainingen registreren om een eventuele vergoeding te ontvangen. Op dat ogenblik controleren ze dus de aanwezigheidslijst, maar kunnen ze ook feedback geven over de individuele spelers.

• Selecteer de datum van de training
  • Markeer vervolgens de betreffende training
  • Klik op “verder”

handleiding onli training 1

Registreer vervolgens wie aanwezig, te laat, verontschuldigd of afwezig was.

handleiding onli training 2

Managers registreren wedstrijden!

Onder de tab “ALGEMEEN”, kies het icoontje voor “REGISTREER WEDSTRIJD”.

Managers of coaches moeten de wedstrijden registreren. Op dat ogenblik controleren ze ook de aanwezigheidslijst.

• Selecteer de datum van de wedstrijd
  • Markeer vervolgens de betreffende wedstrijd
  • Klik op “verder”

handleiding onli wedstrijden 1

Registreer vervolgens wie aanwezig, te laat, verontschuldigd of afwezig was.

handleiding onli wedstrijden 2

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.