• Nieuws

Heren 1, EHL, Bloemendaal, Harvestehuder

Dragons ontmoet Duitse titelverdediger in EHL

Door de indrukwekkende resultaten op Europees niveau, mocht Dragons de groepsfase overslaan en moesten wij er dit seizoen wat langer op moeten wachten, maar in de 1/8ste finale sluit KHC Dragons aan bij het kruim van Europa in de Euro Hockey League. De laatste drie jaar pakten onze heren steeds een medaille in deze belangrijkste clubcompetitie van het Europese hockey.

Tijdens het paasweekend trekt Heren 1 voor deze editie naar Bloemendaal voor KO 16 van EHL. Daar wacht uittredend Europees kampioen en regerend Duits kampioen Harvestehuder. Voor de Draken meteen een tegenstander met naam en faam, met in hun rangen: Tobias Hauke. Hij werd in 2013 nog uitgeroepen tot beste speler van de wereld.

Dat hoeft niets te betekenen, want Dragons bewees in het verleden clubs uit Duitsland meer dan aan te kunnen. In vier ontmoetingen wonnen onze mannen drie keer van hun Duitse tegenstanders. Tegen de winnaar van vorig jaar is Dragons de underdog, maar herinner u vorig jaar. Tegen Kampong waren wij ook geen favoriet. De Nederlanders waren toen de eerste genomen horde naar de bronzen medaille.

Op woensdag 1 april wordt het dus meteen affiche die finalewaardig is. Dan kan de D-Side heel Europa nog eens tonen dat Dragons over de beste supporters van dit continet beschikt. Een visitekaartje voor wat de wereld te wachten staat bij de "Road to Rio" in juni.

Woensdag 1 april, 15u30: Harvestehuder – KHC Dragons

Tickets kun je kopen via de website van EHL www.ehlhockey.tv/tickets

  • Kwartfinale: zaterdag 4 april
  • Halve finale: zondag 5 april
  • Finale: maandag 6 april
Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.