• Nieuws
  • Resultaten enquête zaalseizoen 2016-2017

Resultaten enquête zaalseizoen 2016-2017

De zaalcompetitie zit er ondertussen al enkele maanden op en de cel zaalhockey heeft onderzocht hoe het afgelopen zaalseizoen beleefd werd.

Een tijdje geleden werd er daarom een online bevraging gelanceerd naar de deelnemers. Naast aspecten als evaluatie van de traininglocaties en trainers werd er aandacht besteed aan een aantal onderwerpen als communicatie, aanvang van de trainingen, etc. Hieronder volgt een korte en bondige bloemlezing van de conclusies.

Ongeveer 75% van de respondenten geeft aan dat de belangrijkste reden om zaalhockey te spelen de verbetering van hun hockeytechnische vaardigheden is.

Aangezien het gros van onze leden uit de grote regio van Brasschaat en aanpalende buurgemeenten komt, zal het niemand verbazen dat nagenoeg iedereen er de voorkeur aan geeft om de trainingslocaties zo dicht mogelijk bij huis te hebben. Ondanks het feit dat we heel wat trainingszalen in de directe omgeving van onze club hebben, zijn we door de aard van onze sport echter niet overal graag geziene gasten en zijn we genoodzaakt de trainingsuurtjes en locaties bij elkaar te sprokkelen. Daarom hebben wij, in navolging van enkele Brusselse clubs, gekeken of we in eigen zaalinfrastructuur kunnen investeren. Jammer genoeg hebben we voorlopig de ideale oplossing nog niet gevonden, maar we houden alle opties naar de toekomst open.

Over de kwaliteit van trainingen en trainers was de ruime meerderheid van de respondenten tevreden tot zeer tevreden. Aan orde en stiptheid dient wel meer aandacht besteed te worden.

Naar volgend jaar toe, noteren we ook het duidelijke verzoek tot een snellere bekendmaking van het volledige trainingsschema en de verbetering van de consistentie van de trainingsmomenten. Dit zal de participatiegraad, transparantie en onderlinge communicatie zeker ten goede komen. Ook zal er volgend jaar opnieuw (en nog meer) pro-actief rekening gehouden worden met de eindejaarsexamenperiode en zullen we inzetten op extra trainingsmogelijkheden voor onze ijverige studenten. We denken daarbij aan intensieve trainingsmomenten tijdens de weekends in december en de tweede week van de kerstvakantie. Hou de kalenders alvast vrij.

We stellen vast dat de communicatie omtrent zaalhockey, in al haar aspecten, voor verbetering vatbaar is. Daarom willen we alvast meegeven dat er vóór aanvang van volgend zaalseizoen, een specifiek infomoment zal georganiseerd worden waartoe zowel spelers als ouders zullen uitgenodigd worden. Meer info volgt op een later tijdstip.

Tenslotte gaf bijna 85% van alle respondenten aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over het verloop van het afgelopen zaalseizoen en meer dan 90% is tevreden tot zeer tevreden over de aanpak van de cel zaalhockey ... daar kunnen wij uiteraard alleen maar blij mee zijn.

We willen via deze weg iedereen hartelijk bedanken voor zijn/haar deelname aan deze bevraging en durven alvast rekenen op jullie enthousiaste en talrijke deelname aan het zaalseizoen 2017-2018! Vragen, opmerkingen of suggesties zijn altijd welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.