• Nieuws

Heren 1, EHL, Racing

Dragons voorbij Racing naar de kwartfinale

EINDHOVEN – Dragons heeft de Europese kater van vorig seizoen weggespoeld. In het Belgische duel tegen Racing had Dragons het grootste deel onder controle en won verdiend met 2-1.

Net als in de Belgische competitie wint Dragons in Europa met 2-1 van Racing. Ook nu weer is Dragons de betere ploeg, al is de overwinning wel een pak moeizamer. Daardoor levert het doelpunt van Thomas Verheijen, aan het einde van het eerste kwart, een logische 1-0 ruststand op. Ook 10 minuten pauze brengen – helaas voor de liefhebbers - weinig of geen verandering in het spelbeeld. Al vergeet de landskampioen met een drietal goeie kansen de score verder uit te diepen. Vooral de pirouette van Thomas Briels dwingt Racing-doelman Gucassoff nog tot een uitstekende voetreflex. Voor echte kansen van Racing is het wachten tot de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Net dan bezorgt de combinatie Thys-Van Aubel-Raes de Brasschatenaren net geen tweede doelpunt op. De redding van Gucussoff is slechts uitstel, want een seconde later tikt Thomas Briels in ‘zijn Eindhoven’ de 2-0 binnen. Die 2-0 is het sein voor Racing om met de vliegende keeper te spelen, waarna de wedstrijd eindelijk de allure krijgt van een Europese topwedstrijd. Zeker als Jérôme Truyens niet veel later uit de dekking loopt. Wat volgt is een harde backhand: 2-1. De talrijk opgekomen D-Side gaat nagelbijtend het slot tegemoet. Dragons komt niet meer voorin en Racing dreigt vooral op de strafcorner. Op één van die stilstaande fases stopt Loïc Van Doren de sleep van Boon om meteen daarna de rebound met z’n helm (!) uit het doel te houden. Een déjà-vu, want net als in de competitie bezorgt die cruciale redding Dragons de verdiende zege. Zondag ontmoeten onze Draken de Franse kampioen, Racing Club de France. Als de Belgische kampioen in die kwartfinale weer een degelijk niveau haalt, gaat Dragons in principe voor de vierde keer in de geschiedenis naar de Final Four.

Opstelling
Basis: Loïc Van Doren (GK), Jérémy Celis, Arthur Van Doren, Alexander Hendrickx, Fabrice Van Bockrijck, Robbert Rubens, Felix Denayer, Jeffrey Thys, Florent Van Aubel, Henri Raes, Thomas Briels.

Wisselspelers: Matthias Dierckens (GK) Thomas Verheijen, Timothy Luyten, Thibault Vander Putten, Louis-Philippe Steven, Mathieu Rombouts.