Arthur Van Doren, Florent van Aubel, Hockey India League

De Hockey India League

Onze Flo en Arthur spelen op dit moment in de HIL. Velen vragen zich af; Wat is dat? Waarom? En waarom tijdens onze competitie?

Florent en Arthur spelen voor de UTTAR PRADESH WIZZARDS.

Wat is de HIL?

De Hockey India League (HIL) is een professionele hockeycompetitie georganiseerd door Hockey India . Een aantal franchiseteams uit India biedt in een veiling tegen elkaar op om tientallen hockeyers (Indiërs en buitenlanders) aan hun selectie toe te mogen voegen. Franchise (of franchising) houdt in dat een competitie zodanig is opgemaakt dat teams een plaats in die competitie kunnen kopen. De6 deelnemende teams spelen een maand lang wedstrijden tegen elkaar, eerst in een competitie, vervolgens in een play-off.

Waarom willen spelers daar spelen?

Zoals net uitgelegd is dit een zogenaamde Franchisecompetitie. Spelers worden tijden een veiling gekocht. Spelers verdien daardoor bedragen in 5 weken tijd relatief hoge bedragen. Dragons heeft veel topspelers in haar gelederen en kan deze mannen alleen maar “binnen houden” indien kansen als deze toegestaan worden. Daarnaast werkt Dragons aan nog veel andere “secundaire voordelen” om het spelen voor Dragons aantrekkelijk te maken en houden.

Voor de spelers is het een unieke kans om op het hoogste podium, in alle gekte van India, 5 weken ervaring op te doen en internationale hockey vrienden te maken.

Dragons feliciteert Flo en Arthur om met de grootste hockeyers van de wereld mee te kunnen doen en met het bereiken van de laatste 4 ( vandaag werd de semi final helaas verloren)

Waarom tijdens de competitie?

De eerste editie van de HIL vond plaats in januari en februari van 2013, vervolgedities werden elk jaar in diezelfde maanden gehouden. Dit jaar is de HIL voor het eerst later dan andere jaren. Onze eigen competitie begon wat eerder en de KBHB was (terecht) niet beried de competitie aan te passen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden dus. Voor de komende jaren zijn de Europese Hockeyfederatie, de KBHB en de clubs in overleg met de FIH voor een Internationale afstemming van competities. Hopelijk kan een overlap dan niet meer voorkomen.

TV beelden: hotstar.com/sports/hockey

Website HIL: league.hockeyindia.org

HIL Florent Van Aubel

HIL Arthur Van Doren

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.