• Nieuws

Nieuw in Brasschaat: “CRYOSAUNACENTER”

KHC DRAGONS Heren 1 en Dames 1 gaan dit seizoen deze therapie gebruiken. Doe zoals hen en kom naar het CRYOSAUNACENTER.

Onze deuren openen in februari 2017. Waar? OUDE BAAN 143 in Brasschaat

CryoSauna of Cryotherapie voor het hele lichaam maakt je beresterk! Het werkt zowel ter recuperatie als ter voorbereiding van je hockeywedstrijd.

Het goede nieuws is dat het slechts 3 minuten van je tijd neemt!

Wat is Cryotherapie voor het hele lichaam?

Tijdens een sessie Cryotherapie voor het hele lichaam wordt het volledige lichaamsoppervlak gedurende 1,5 a 3 minuten blootgesteld aan een temperatuur van minus 110°C. Zo ontstaat een thermische schok. Ons lichaam gaat zich met alle krachten verdedigen tegen deze extreme koude. Hierdoor gaan er verschillende fysiologische reacties in werking treden. Onze voorouders uit de ijstijd, kregen continu die prikkel om zichzelf te beschermen tegen koude. Bij ons zijn deze verdedigingsmechanismen latent aanwezig en worden terug in gang gezet door de CryoSessie.

De belangrijkste effecten op ons lichaam zijn:

1) anti-inflammatoir effect:

De activiteit van een ontsteking neemt af naarmate ons basismetabolisme vertraagt.

2) pijnstillend effect:

Dit is een natuurlijk gevolg van het anti-inflammatoir effect: het lichaam zet allerlei processen in werking. Uw weefsels en organen krijgen een gigantische doorbloeding, verrijkt met extra zuurstof en een flinke dosis endorfines. Dit hormoon geeft u een gelukzalig gevoel en werkt pijnstillend.

3) ontzwellend effect:

Door koude zullen de bloedvaten samentrekken waardoor zwelling verminderd alsook de hemodynamische veranderingen die optreden na een letsel.

Een belangrijk effect van oedeem is, dat door de zwelling niet alleen pijn- en bewegingsbeperking van het gewricht plaats vindt, maar ook een sterke vermindering van de zuurstofvoorziening van de weefsels. Dit heeft een nadelige invloed op het herstelproces.

4) effecten op het sympathisch zenuwstelsel:

De werking van de bijnierschors wordt gestimuleerd waardoor de aanmaak van adrenaline en noradrenaline (beide hormonen werken vaatvernauwend) stijgt. Ook de groeihormonen en schildklierhormonen worden bevorderd.

5) effect op bloeddruk en hartfrequentie:

Doordat koude de werking van het sympathische zenuwstelsel verhoogt, versnelt het hartritme. Hierdoor gaat de bloeddruk stijgen. Vandaar dat patiënten met hart– en vaatproblemen zeker vooraf een arts moeten consulteren.

6) effect op de spieren:

De bloeddoorstroming ter hoogte van de spieren neemt toe, waardoor de oxygenatie en de afgifte van afvalstoffen gestimuleerd wordt. Hierdoor gaat ook de opstapeling van melkzuur in de spieren gereduceerd worden.

7) anti-ageing:

Door blootstelling aan stralen, voeding, pollutie, tabak enz. maakt ons lichaam schadelijke stoffen aan: de vrije radicalen. Deze zijn verantwoordelijk voor het verouderingsproces. Cryotherapie voor het hele lichaam verhoogt de aanmaak van anti-oxydanten. Deze stoffen vernietigen de vrije radicalen.

8) effect op collageen:

Collageen weefsel waaruit pezen, spieren en ligamenten zijn opgebouwd, wordt door koude aanzienlijk verstevigd.

Besluit:

Op voorwaarde dat de stress waaraan het lichaam wordt blootgesteld gedurende de CryoSessie van korte duur is en perfect gecontroleerd, kan deze behandeling voor verschillende doeleinden worden toegepast.

Banner met sponsorlogo's

Webhosting gesponsord door IT Unit | Ontwikkeld door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.